Connect with us

technokrata

Egy kis pénzbüntetéssel úszta meg az Intel a trösztellenes vádakat

photo_1328831783623-1-0

Dotkom

Egy kis pénzbüntetéssel úszta meg az Intel a trösztellenes vádakat

Mindössze 6 és fél millió dollár büntetést kell befizetnie New York államának, holott milliárdos csúszópénzekről szólt a vád.

Az Intel 3 éves vizsgálata véget ért New York-ban tegnap, igen enyhe bírsággal. A neves chipgyártót még 2009-ben vádolta meg trösztellenes magatartással az akkori főügyész, Andrew Cuomo, akit aztán az állam kormányzója felmentett a tisztsége alól. Cuomo azzal vádolta az Intelt, hogy az megfélemlítette a PC-gyártókat és milliárdos kenőpénzeket osztottak szét, ahogy a volt főügyész nevezte „szisztematikus világméretű kampány”-ként, így erősítvén a piaci fölényüket. Az ügy viszont a pozícióval együtt az új főügyészhez, Eric Schneidermanhoz került, akitől –mondhatni- elvették az ügyet. Egy amerikai kerületi bíró, Leonard Stark ugyanis megtiltotta New York Államának, hogy háromszoros kártérítést követeljenek az Inteltől, csupán egy kevéske bírságot szabott ki annak.

A Reuters szerint az Intelnek mindössze 6 és fél millió dollárt kell fizetnie, amit nevetve utal át, ugyanis ha csak a piaci jelentéseit nézzük az elmúlt időkből, akkor ezt a pénzt nagyjából öt óra folyik be adózottan a cég kasszájába. Az Intel lelkes, megúszta az egészet, a főügyész kevésbé. Irodai szóvivője, Jennifer Givner újságírói kérdésre elmondta, hogy az állam ügyvédei még úgy érzik, nincs minden veszve, van Intel-ügy, de a bírósági határozat fényében bizony nincs okuk tovább vizsgálódni a cég ellen.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő