Connect with us

technokrata

Egy kis pénzbüntetéssel úszta meg az Intel a trösztellenes vádakat

Dotkom

Egy kis pénzbüntetéssel úszta meg az Intel a trösztellenes vádakat

Mindössze 6 és fél millió dollár büntetést kell befizetnie New York államának, holott milliárdos csúszópénzekről szólt a vád.

Az Intel 3 éves vizsgálata véget ért New York-ban tegnap, igen enyhe bírsággal. A neves chipgyártót még 2009-ben vádolta meg trösztellenes magatartással az akkori főügyész, Andrew Cuomo, akit aztán az állam kormányzója felmentett a tisztsége alól. Cuomo azzal vádolta az Intelt, hogy az megfélemlítette a PC-gyártókat és milliárdos kenőpénzeket osztottak szét, ahogy a volt főügyész nevezte „szisztematikus világméretű kampány”-ként, így erősítvén a piaci fölényüket. Az ügy viszont a pozícióval együtt az új főügyészhez, Eric Schneidermanhoz került, akitől –mondhatni- elvették az ügyet. Egy amerikai kerületi bíró, Leonard Stark ugyanis megtiltotta New York Államának, hogy háromszoros kártérítést követeljenek az Inteltől, csupán egy kevéske bírságot szabott ki annak.

A Reuters szerint az Intelnek mindössze 6 és fél millió dollárt kell fizetnie, amit nevetve utal át, ugyanis ha csak a piaci jelentéseit nézzük az elmúlt időkből, akkor ezt a pénzt nagyjából öt óra folyik be adózottan a cég kasszájába. Az Intel lelkes, megúszta az egészet, a főügyész kevésbé. Irodai szóvivője, Jennifer Givner újságírói kérdésre elmondta, hogy az állam ügyvédei még úgy érzik, nincs minden veszve, van Intel-ügy, de a bírósági határozat fényében bizony nincs okuk tovább vizsgálódni a cég ellen.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Samsung Galaxy A

Kütyük

A Samsung Galaxy A sorozatból mindenki tud választani

2019. december 15. vasárnap
fibaro

Smart home

Élet egy okos házban – Fibaro beszámoló

2019. december 14. szombat
iPhone 11

Kütyük

Az iPhone 11 kasszasiker

2019. december 14. szombat
Mido

SmartWatch

75 éves kollekció előtt tiszteleg a Mido

2019. december 14. szombat
Huawei nova 5T

Dotkom