Connect with us

technokrata

Biztonságosabb lesz az új Google Chrome

google-chrome

Dotkom

Biztonságosabb lesz az új Google Chrome

Izgalmas hete van a Chrome-nak, kedden végre megérkezett Androidra, igaz, béta állapotban, ami itthon nem érhető el, de most meg jön az asztali verzió frissítése is.

A Google tegnap bejelentette a legújabb Chrome frissítést, aminek köszönhetően az asztali internetes barangolásunk is sokkal gyorsabb és biztonságosabb lesz. Az egyik újítása az lesz, hogy már a beírás közben elkezdi betölteni az oldalt, így hamarabb jelenik meg a kívánt cím. Emellett a gyártó javított a Biztonságos Böngészésen is, ugyanis az automatikusan át fogja vizsgálni a letöltött malware-eket, de különös figyelmet fog szentelni a böngésző az „exe” és „msi” fájloknak, melyeket összevet a kiadók listájával, ahonnan eldöntheti, hogy biztonságos-e a fájl vagy sem. Ha ott nem találja az információt, akkor a Chrome a Google szerverével konzultál, hátha talál ott valami információt (persze nem kíván a gyártó a saját farkába harapni, pedig a torrent kiterjesztést is le tudni így tiltani, így viszont hallgatólagos a beleegyezés). Ha nem találja biztonságosnak a letöltendő fájlt, akkor figyelmezetet, hogy abba kéne hagyni a letöltést vagy érdemes lenne elindítás helyett törölni azt. A Google szólt még arról is, hogy javában dolgozik egy Chrome OS frissítésen. Hogy mikor jelenik meg a Chrome frissítés, nem tudni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő