Connect with us

Félpénzzel vonul a Facebook a tőzsdére

facebook

Dotkom

Félpénzzel vonul a Facebook a tőzsdére

Mindenki tízmilliárd dolláros részvénykibocsátásra várt, de csak fele annyi, ötmilliárd dollárral szállnak be a tőzsdebuliba.

A népszerű közösségi oldal, a Facebook szerdán nyújtotta be a tőzsdei bejegyzéshez és vonuláshoz szükséges papírokat az amerikai tőzsdefelügyeletnek. Ebből a papírhalmazból derült ki a tény, hogy öt milliárd dollárnyi részvényt kívánnak kibocsátani illetve ennyi tőkeinjekciót várnak. Az első nyílvános kibocsátás valamikor tavasszal, nyár elején várható (április-június környékén). A papírokból nem csak az öt milliárd dolláros részvénykibocsátásról tudhatunk meg információkat, hanem a cég pénzügyi helyzetéről is, mint például a tavalyi nettó bevételt is kiderült: egy milliárd dollár. Míg a teljes adózás előtti nyereség elérte a 3.7 milliárd dollárt. Ez a bevétel pedig 65%-al jobb a 2010-es eredményekhez képest. Az oldal alapítója, Mark Zuckerberg részesedése a vállalkozásból mindössze 28.4%. Az, hogy a Facebook sikeres, ezt mindig is tudtuk, de hogy pontosan mennyire sikeres, ezt a cégnek nem kellett megmondania eddig, ugyanis magánvállalkozásként nem köteles pénzügyi jelentés adnia a helyzetéről. Most viszont már kénytelen.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő