Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezrek akarnak a Foxconnak dolgozni Kínában

Dotkom

Ezrek akarnak a Foxconnak dolgozni Kínában

Az embertelen munkakörülményekről szóló hírek ellenére is több ezren álltak órákon át sorba a héten munkáért a Foxconn kínai gyárainál.

Több ezer munkát kereső kínai regisztrált hétfőn a közép-kelet-kínai Honan (Henan) tartomány fővárosában, Csengcsouban (Zhengzhou) a tajvani Foxconn aznapra meghirdetett toborzásán – írja a tajvani China Times napilap.   A jelentkezők több száz méteres tömött sorokban vártak, órákon keresztül, sokan késő éjszakáig. A Foxconn tavaly jelentette be, megduplázza munkásainak számát, elsősorban az iPhone-ok gyártásának felgyorsítása miatt.

A vállalat 1.650 jüan (58.000 forint) kezdő fizetést ajánl, ami később a hirdetés alapján 2.400-3.200 jüanra (85.000-113.000 forint) nőhet, ezen túl ingyen szállást és étkezést biztosít a dolgozóknak.  Szintén több ezren jelentek meg kedden a dél-kínai Sencsen (Shenzhen) városában megtartott toborzáson, ahol egy nap alatt mintegy ötezer új munkást vett fel a vállalat.

“A cég garantálja a fizetést, nekem ez elég” – fogalmazott az aspiránsok egyike. A cég itt 1.750 jüan (62.000 forint) havi bért és szállást kínált a munkát keresőknek. A jelentkezőket nem tántorították el az elmúlt évek híradásai, melyek szerint a Foxconn embertelen körülmények közt, egészségre ártalmas környezetben dolgoztatja munkásait, akik közül a sencseni gyárban 2010-ben 18-an kíséreltek meg öngyilkosságot. A múlt héten a The New York Times közölt több írást a munkakörülményekkel kapcsolatosan. A szerzők azt állították: a dolgozókat fizikai határaikat súrolva túlóráztatják, szállásaik túlzsúfoltak, s a gyárakban gyermekeket is dolgoztatnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés