Connect with us

Töröltetné az Egyesült Államok Szövetségi Ügyészsége a Megapuload fájlait

megaupload-host-denies-data-delete-ultimatum-dont-call-us

Dotkom

Töröltetné az Egyesült Államok Szövetségi Ügyészsége a Megapuload fájlait

Most csütörtökön kíván megszabadulni a hatóság minden adattól, ami a szerveren található. Az lényegtelen, hogy legális vagy illegális-e a forrás. A hosting-cégek pedig kérik a kormányt, őket ne zargassák ilyenekkel.

Hiába a sok felszólítás, a pereskedések, a legális vagy nem legális tartalom, a Megaupload adatállományának megsemmisítését szorgalmazzák. Persze az ügyvédek egyből rámutattak egy lényeges pontra: ha törlik az adatokat, akkor mégis hogy tudnák bebizonyítani a legális tartalmakat?
 A Megaupload persze nem saját szervereket tartott, hanem bérelte azokat, de mivel az oldal számláit befagyasztották, így a két hosting cég nem kapja meg a pénzét (Carpathia Hosting és a Cogent Communications Group), ezért akár törölhetik is az adatokat.

Az amerikai hatóságok próbálták  az adatokat lemásolni a szerverekről, de fizikailag nem vittek el semmit se, nem is tehették ezt meg, mivel azok nem a Megaupload tulajdonai, így azokért a szolgáltatók felelnek és az adatok sorsát velük kell megvitatni. A Carpathia Hosting válasza szerint „Nekünk sosem volt és nem is lesz hozzáférésünk a Megaupload tartalmaihoz. Így arra sincs mód, hogy bármilyen adatot eljuttassunk a Megaupload felhasználóinak.”

A hosting cég kéri, hogy miden Megaupload felhasználó kerülje velük a kapcsolatot, mert nem tehetnek semmit, keressék az oldalt működtető vállalkozást. Viszont a Megauploadnak már nincs weboldala, sem hozzáférése a tartalmakhoz, így ők sem tehetnek semmit. Ez egy ördögi kör, ahol senki se tud semmit se csinálni. Egyrészt a Megaupload eleve nem vállalta a felelősséget az ÁSZF-ben az adatokért, a histing cégeknek meg semmi közük, hogy ki mit tárol a pénzéért a szervereiken, így a felhasználók csak magukat okolhatják, hogy mindent a neten tároltak.

A Cogent még nem válaszolt, de feltételezhetően ők sem tudnak mit kezdeni az adatokkal, mivel nekik sincs hozzáférésük azokhoz. Az FBI szerint néhány, a bizonyításhoz szükséges fájlt lemásoltak a szerverekről, de a gépeket nem vitték el. A világ pedig úgy tűnik, felhagy a fizikai meghajtókkal, legalábbis így néz ki a trend 2012-ben. Egyrészt a merevlemezek ára az egeket veri (talán nem véletlenül, így terelvén egy másik irányba), másrészt ki garantálja azt, hogy ha a felhőben tárolom az adataimat, akkor nem fogok úgy járni, mint a Megaupload felhasználói? Valószínűleg senki.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom