Connect with us

technokrata

Véglegesítés alatt a Facebook tőzsdére vonulása

Tőzsdére készen

Dotkom

Véglegesítés alatt a Facebook tőzsdére vonulása

Állítólag még ezen a héten beadja szükséges papírokat a Facebook az amerikai Tőzsdefelügyelethez, így azok elfogadása után a nyár elejétől már kereskedhetünk a közösségi oldal részvényeivel. Ha nem veszik meg egyből az oroszok.

Az amerikai üzleti napilap, a Wall Street Journal belső emberre hivatkozva állítja, hogy a szükséges dokumentumok beadása után a Facebook hamarosan tőzsdei tényező lesz. Persze az is nagyon érdekes, hogy egy szellemi termék, mint a Facebook, hogyan fog nyitni és teljesíteni a tőzsdén, de az is izgalmas lehet, hogy a dokumentumokon keresztül beláthatunk a cég anyagi helyzetébe és számaiba, melyek eddig titkosak voltak, így csak becsülni lehet a Facebook bevételét és a forgalmát, mely állítólag tavaly közel 4 milliárd dollár volt.

Mennyit ér a cég?
Az üzleti napilap tudni véli, hogy a cég nagyjából 75-100 milliárd dolláros értékbecslés után 10 milliárd dollárnyi részvényt kíván forgalomba hozni, melynek együttes tulajdonlása akár 10%-ot is jelentene a Facebook-ban.  Ha a Facebook belép a tőzsdére és valóban 100 milliárd dollárt ér, akkor a technológiai és online médiavállalatok között az előkelő Top10-be kerülne egyből, melyben a 8. helyre kerülne. A 7. helyen a Cisco található, a Google csupán a 4. a maga szerény 188 milliárd dolláros értékével, míg a második helyezett a Microsoft a közel 250 milliárdos értékével. Az abszolút első az Apple, mely bőven 400 milliárd dollár felett jár, így ez a cég a legértékesebb a szegmensben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák