Connect with us

Az AMD és az nVidia a merevlemezgyártókat okolja a gyengébb évért

Víz alatt

Dotkom

Az AMD és az nVidia a merevlemezgyártókat okolja a gyengébb évért

Bár sem az AMD, sem az nVidia nem gyárt merevlemezt, mégis megérezték a tavalyi thaiföldi árvizeket.Mint ahogy mindenki más is.

Mivel még jelenleg is hiánycikk a merevlemez, valamint a tavalyi árakhoz mérten közel a dupláját kell fizetni értük, így az informatikai és szórakoztatóelektronikai iparágban még az is megérzi ezt a válságot, akinek nincs túl sok köze a winchesterekhez, csupán közvetve, vagy még annyi se.  Mint az AMD vezérigazgatója, Roy Read és az nVidia vezérigazgatója, Jen-Hsun Huang szerint az utolsó negyedévet nem igazán érezték meg anyagilag. „Ez nem mérvadó” -mondta Huang.  De az nVidia szerint mégis rosszabbul zárták az évet a vártnál, mégpedig közel 116 millió dollárral kevesebb lett az elvárt profitnál.  Az AMD közölte a befektetőivel, hogy „ egy kisebbfajta nyomás alatt álnak a merevlemezhiány miatt”.
A logika alapján ez nem is csoda. Ha kevés a merevlemez, drágul a konfiguráció és a számítógép. Egy gépbe pedig nem elég a merevlemez, videókártya is kell bele (no meg processzor), de ha csökken az új gépek iránti kereslet, akkor a videókártya (és processzor) eladása is jócskán csökkeni fog. Érdekes, de az Nvidia szerint az OEM rendszereket mostanság nem látják el beépített grafikus chipekkel a merevlemezek magas ára miatt. Talán az Intel némileg javított integrált grafikus magja  és az AMD Fusion nem elég ok erre.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom