Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ugrásszerűen megnőtt a mikrobloggerek száma Kínában, regisztrálniuk kell

Dotkom

Ugrásszerűen megnőtt a mikrobloggerek száma Kínában, regisztrálniuk kell

Ugrásszerűen megnőtt Kínában a mikroblogot írók száma, tavaly megközelítette a háromszázmillió főt – írta honlapján a BBC brit közszolgálati adó kínai sajtójelentéseket ismertetve.

kínai internet-felhasználók száma mára meghaladta az 500 millió főt az 1,3 milliárd fős ázsiai országban, akiknek közel fele alkalmazza a migroblogok szolgáltatásait – derült ki a Kínai Internetes Hálózat Információs Központjának legfrissebb felméréséből.  A blogtér kivirágzásának egyik következménye, hogy a kormányzat egyre inkább megköveteli a blogolóktól, hogy a valódi nevükön regisztráljanak – állapította meg a szerdai The Guardian című brit lap.

Az újság idézte a kínai tájékoztatási minisztert, aki elmondta: kísérletképpen bevezették a mikroblogot írók kötelező regisztrációját Pekingben, Sanghajban, Tiencsinben (Tianjin), Kuangcsouban (Guangzhou) és Sencsenben (Shenzhen). Ha a kísérlet sikeresnek bizonyul, más országrészekre is kiterjesztik ezt a szabályozást. “A mikroblog egy új típusú média, amelyen keresztül gyorsan terjedhet az információ, (ezért) jelentős hatású. Tömegekhez jut el, és képes lehet mozgósítani” – idézte Vang Csen (Wang Chen) minisztert a The Guardian.

kínai tisztségviselő kifejtette: a robbanásszerűen terjedő mikroblogok a kormány segítségére is lehetnek abban, hogy a hatalom értesüljön a társadalmi viszonyok, a közvélemény alakulásáról. “Ugyanakkor szükség van az ellenőrzésre is, a társadalmi stabilitást aláásó híresztelések és a káros, például pornográf tartalmak terjedése miatt” – fűzte hozzá a miniszter.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés