Connect with us

Eredményes volt a BlackOut Day

wikipedia-blackout-190111

Dotkom

Eredményes volt a BlackOut Day

Szerdán elérte célját a kezdeményezés és három republikánus támogató és egyben társtövényhozó lépett vissza a SOPA beterjesztésétől. Történt ugyanis, hogy tegnap több ezer online szolgáltató egyszerűen felfüggesztette a tevékenységét az Egyesült Államokban.

Számos szolgáltató, mint a Google és a Wikipedia csatlakozott ahhoz a tiltakozáshoz, mely az ellen indult, hogy az amerikai törvényhozás két törvényen keresztül egyszerűen átadná a felügyeleti jogot és korlátlan cenzúrát adna a szórakoztatóiparnak az internet felett. A kalózkodás ellenében létrehozni kívánt SOPA és PIPA törvények kicsapták a biztosítékot a szabadság országában és országos tiltakozóhadjáratot indítottak a törvénytervezetek ellen.

Bár mindkét törvény, a SOPA és a PIPA is, az internetes kalózkodás ellen irányul, mégis úgy tűnhet, hogy egyes passzusainak köszönhetően az egész kezdeményezés többet ártana, mint használna, ugyanis ennyi erővel akár még a YouTube és a Vimeo is lehúzhatná a rolót az Egyesült Államokban, így kerülvén el a szerzői jogi hercehurcákat és pereket. A kisebb tartalomszolgáltatók pedig retteghetnek, mikor posztol ki egy illegális tartalmat valamelyik felhasználója, így azonnal perbefoghatóak lennének (vagy akár bezárhatóak).

Ha pedig az egész dolog büntetőjogi felelősségét a felhasználóra hárítanák, hülye lenne a user, ha amerikai szolgáltatót választana, ez pedig biztos csőd mindenkinek.  A tegnapi szolgáltatás-stop megálljt parancsolt a 3 republikánus társbeterjesztőjének, így azok inkább levetették a nevüket a benyújtók nevei közül. A három visszakozó pedig nem volt más, mint Marc Rubio szenátor, Ben Quayle képviselő és Lee Terry képviselő. Persze ez nem jelenti azt, hogy az ügy megoldódott. Egyelőre úgy néz kis, hogy mindenképpen át fogják verni a törvényhozáson a törvényt. Bízzunk benne, hogy az USA nem lesz egy második Kína.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom