Connect with us

technokrata

Távozott az internet kultikus figurája a Yahoo-tól

imgJerry Yang4

Dotkom

Távozott az internet kultikus figurája a Yahoo-tól

A Yahoo-társalapító Jerry Yang 17 év után otthagyja a céget. A befektetők új szelet és változást éreznek a cég politikájában.

Jerry Yang, a cég korábbi elnök-vezérigazgatója (2007-2009)  bejelentette távozását a Yahoo-tól, a hivatalos indoklás szerint azért, mert szeretne más utakon járni, új dolgokba fektetni az energiát. Elemzők szerint már csak ő volt az utolsó olyan személy a cégnél, aki akadályt jelentett a vállalat megújulásának az útjában. A történethez hozzátartozik, hogy a bejelntés előtt két héttel már új vezérigazgatója lett a Yahoo-nak, méghozzá a PayPal korábbi műszaki igazgatója, Scott Thompson személyében. Elemzők úgy vélik, hogy Yang távozásával a cég pozitív irányba fog elindulni, ennek első jele az volt, hogy a bejelentés után a cég részvényei 3.4%-ot emelkedtek.
A Microsoft majdnem felvásárolta 2008-ban, de végül nem lett belőle semmi se. Erre azt mondta Steve Ballmer egy interjúban, hogy “néha mázlink van“, azaz jó döntésnek érezte azt, hogy a legutolsó pillanatban nem lett semmi se a felvásárlásból. A Microsoft és a Yahoo nem vált el haraggal egymástól, sőt, stratégiai együttműködés van köztük. Az elnöki székben Jerry Yang-ot Carol Bartz váltotta 2009-ben, akit hamarosan a pozíciójához képest elég szemét módon raktak ki a cégtől: telefonon értesítették, hogy köszönik szépen eddigi munkáját. A Yahoo az elmúlt években elindult a lejtőn és nem tudta senki sem, hol a vége a gödörnekm most pedig az aggódást a remény váltotta fel.
Az 1995-ös alapítású cég a 90-es évek meghatározó internetes vállalkozása volt. Akinek volt nete, az nem tudta megkerülni azt, hogy ne használja valamelyik szolgáltatását a cégnek vagy ne találkozzon vele valamilyen formában. A Google-val szemben 3 év előnye volt, hiszen az csak 1998-ban lett alapítva, és még jó pár évnek el kellett telnie, hogy a filmekben ne a Yahoo-n keressenek rá valamire, hanem guglizzanak.  A befektetők pedig örülnek Yang távozásának és bíznak a Yahoo megújulásában és az új elnökben,  Scott Thomson-ban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle