Connect with us

technokrata

Három év felfüggesztett a NASA feltörőjének

TheeBlog-NASA1

Dotkom

Három év felfüggesztett a NASA feltörőjének

“Büszkék” lehetünk a kolozsvári magyar hekkerre, Butyka Róbertre, ugyanis feltörte az Amerikai Űrkutatási Hivatal informatikai rendszerét. Elsőfokú az ítélet.

Butyka Róbert, a 26 éves kolozsvári hekker bejutott a NASA informatikai rendszerébe és többek közt megváltoztatta a jelszavakat. Mindez körülbelül 200 ezer dollárnyi kárt okozott a hivatalnak és három hónap alatt tudták eltűntetni az erdélyi fiatalember ügyködését az amerikai informatikusok.

Tavaly, november 16-án pedig elkapták a román hatóságok az Iceman néven tevékenykedő hekkert a NASA feljelentése alapján, most pedig ítélet született: nem jogerősen 3 év börtönbűntetés járt a tettéért, viszont ezt hét évre próbaidőre felfüggesztették, így a fogságból is távozhat. Azért nincs heppiend az ügyben, ugyanis a csupán 9 osztályt végzett hekker ellen a NASA polgári peres eljárárst is indított, melyben fél millió dollár kártérítést követel Butyka Róberttől az űrkutatási hivatal az okozott kellemetlenségekért. Ennek első tárgyalása márciusban lesz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák