Connect with us

Három év felfüggesztett a NASA feltörőjének

TheeBlog-NASA1

Dotkom

Három év felfüggesztett a NASA feltörőjének

“Büszkék” lehetünk a kolozsvári magyar hekkerre, Butyka Róbertre, ugyanis feltörte az Amerikai Űrkutatási Hivatal informatikai rendszerét. Elsőfokú az ítélet.

Butyka Róbert, a 26 éves kolozsvári hekker bejutott a NASA informatikai rendszerébe és többek közt megváltoztatta a jelszavakat. Mindez körülbelül 200 ezer dollárnyi kárt okozott a hivatalnak és három hónap alatt tudták eltűntetni az erdélyi fiatalember ügyködését az amerikai informatikusok.

Tavaly, november 16-án pedig elkapták a román hatóságok az Iceman néven tevékenykedő hekkert a NASA feljelentése alapján, most pedig ítélet született: nem jogerősen 3 év börtönbűntetés járt a tettéért, viszont ezt hét évre próbaidőre felfüggesztették, így a fogságból is távozhat. Azért nincs heppiend az ügyben, ugyanis a csupán 9 osztályt végzett hekker ellen a NASA polgári peres eljárárst is indított, melyben fél millió dollár kártérítést követel Butyka Róberttől az űrkutatási hivatal az okozott kellemetlenségekért. Ennek első tárgyalása márciusban lesz.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom