Connect with us

Feltörték a Symantec kódját (helyreigazítás)

21237_NpAdvHover

Dotkom

Feltörték a Symantec kódját (helyreigazítás)

Nemrég hírt adtunk róla, hogy indiai hekkerek megszerezték a Symantec régebbi AntiVirus forráskódjának részeit. A vállalt reagált a hírre és pontosít a tényeken. Mi pedig helyreigazítunk.

A Symantec megerősítette, hogy két régebbi vállalati termékéhez (amely közül az egyik már megszűnt) használt forráskód egy részéhez hozzáfértek. Az érintett kód körülbelül hat éves. A Symantec saját hálózatát nem törték fel, hanem egy külső cég hálózata sérült. Ez nincs semmilyen hatással a vállalat fogyasztói ügyfeleire, akik Norton termékeket használnak. Az eset részleteinek kivizsgálása folyamatban van, így jelenleg nem tudunk az érintett cégre vonatkozó specifikus információkkal szolgálni. Egyelőre nincs jele annak, hogy a kód nyilvánosságra hozatala befolyásolta volna a Symantec megoldásainak biztonságát, vagy funkcionalitását. Továbbá arra sincs bizonyíték, hogy az eset hatással lett volna ügyfélinformációkra vagy veszélyeztette volna ezeket.

A Symantec azt javasolja, hogy a felhasználók tartsák naprakészen a biztonsági megoldásaikat annak érdekében, hogy védelmet biztosítsanak az eset eredményeként felbukkanó lehetséges veszélyek ellen. Mivel a vizsgálat még korai szakaszban jár, jelenleg nem rendelkezünk további részletekkel, amelyeket az esemény jelen szakaszában ismertethetnénk, azonban folyamatos tájékoztatást biztosítunk, amint rendelkezünk megerősített információkkal.

Hétfői hírünk szerint a Lords of Dharmaraja nevű hekkercsapat megszerezte a Symantec Norton AntiVirus forráskódjának két elavult részét.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom