Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még mindig vezet az Internet Explorer

Dotkom

Még mindig vezet az Internet Explorer

Közben a Firefox és a Chrome szépen helyet cserélt.

2011-ben hiába vezetett végig toronymagasan a többi böngésző felett az Internet Explorer, a nagy nyertes a Google Chrome lett, mely 12 hónap alatt közel megduplázta a felhasználóinak a számát és mivel az IE-től és a Firefoxtól pártoltak át a user-ek a Google böngészőjére, így azok száma arányosan csökkent a Chrome javára. Ezzel a Chrome átvette a világ második leggyakrabban használt böngészőnek járó elismerést.
Az Internet Explorer tavaly januárban még valahol 46% környékén állt, ez decemberre már 38.65%-ra olvadt le, eközben a Firefox az év elejét még másodikként kezdte 30.68%-al, majd valahol november környékén elvesztette ezt a pozícióját és átadta az ezüstérmet a Chrome-nak és év végére 25.27%-ra csökkent a népszerűségi listán. A Chrome ezzel szemben szerény 15.68%-al kezdte 2011-et és folyamatos, stabil növekedést produkált egész évben. A már említett novemberi helycserés támadás után decemberben valahol 27.27%-nál állapodott meg.

A Safari stabilan maradt 5% környékén, így elmondhatjuk, hogy aki ezt a böngészőt választotta, az bőven meg van elégedve az általa nyújtott szolgáltatásoknak. Sőt! Év végére egy százalékot rádobott a népszerűségére, így bőven a parlamenti küszöb fölött van a Safari. Ami veszélyt jelenthet az Apple böngészőjére, az a Firefox 9 lehet, ugyanis kiválóan portolták az OsX rendszerre.

Az örök ötödik Opera majdnem ugyanazt a szintet hozta 2011 decemberében, mint januárban. Pici csökkenés ugyan volt, de ettől még nem tűnik el a süllyesztőben: a szerény 2%-ról 1.8%-ra rontott a böngészők versenyében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés