Connect with us

Leleplező portál indult neonácik ellen Németországban

blitzkrieg

Dotkom

Leleplező portál indult neonácik ellen Németországban

A WikiLeaks mintájára leleplező portált indítottak németországi neonácik ellen az Anonymous csoporthoz közel álló hacktivisták, azaz hackertámadásokat elkövető aktivisták.

A nazi-leaks.net címen működő oldalon az Operation Blitzkrieg (Villámháború művelet) elnevezésű akció eredményeit közlik. Hétfő délutánig megjelent egyebek között egy lista, amely a radikális szélsőjobboldali ideológiát valló Német Nemzeti-demokrata Pártot (NPD) állítólag pénzzel támogató személyek nevét és lakcímét tartalmazza. Közöltek listákat mások mellett a neonáci szubkultúrában népszerű csomagküldő szolgálatok állítólagos regisztrált felhasználóiról és egy szélsőjobboldali gondolatoknak is teret adó, nacionalista szellemiségű folyóirat feltételezett előfizetőiről is.

Hétfői német sajtóbeszámolók szerint a magát az Anonymous csoporthoz közel állónak valló hacktivisták tavaly december 18-án regisztrálták a nazi-leaks.net címet, az utóbbi napokban pedig megbénítottak több német neonáci hírportált. Az alapítók, mint mondják, az új portállal a tevékeny antifasiszták platformját, a náciellenes mozgalom WikiLeaks-ét kívánják megteremteni. Az egyszerű felépítésű, blog formátumú portálra e-mailen lehet beküldeni a neonáci színtérről összegyűjtött adatokat. A szervezők azt is remélik, hogy a portál körül formálódó közösség tagjai az adatbázis bővítése mellett az adatok elemzésében, ellenőrzésében is közreműködnek.

Az Anonymous hivatalos hírportálján – az anonnews.org oldalon – jóval korábban, 2011 januárjában jelentették be az Operation Blitzkrieg megindítását. A közlemény szerint a művelet nem kifejezetten németneonácik ellen, hanem általában véve neonácik ellen indul, az első konkrét akciók pedig németországi neonáci portálok megbénítását célozzák. Az Anonymous hacktivisták lazán szervezett közössége. A tagok kiléte ismeretlen. A csoport legutóbb december végén, a Stratfor amerikai biztonsági elemző cég elleni támadással hívta fel magára a figyelmet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom