Connect with us

Hirdetés

technokrata

14 millió dollárt fektettek a Prezi-be

Dotkom

14 millió dollárt fektettek a Prezi-be

A magyar-amerikai vegyesvállalatba a Facebook egyik befektető cége invesztált bele mintegy 3.2 milliárd forintnyi dollárt.

Sikeresen zárult a Prezi befektetőkeresése Amerikában, így a Budapesten és San Fransisco-ban is központtal rendelkező cég a Palo Alto-i székhelyű Accel Partnerstől (AP) mintegy 14 millió dollárt kapott a további munkáho. Az Accel Partners már a Facebook születésénél is jelen volt, így jelenleg is 10 százalékos részesedéssel bír közösségi oldalból. Ezzel a tőkeinjekcióval az AP a Prezi igazgatótanácsába is bejutott.

Az így befolyt összeget természetesen fejlesztésekre kívánják fordítani, hogy mind több és több felületen képesek legyenek megjelenni az alkalmazással (android, táblagépek, WP).

Maga a Prezi egy sajátságos, böngésző alapú prezentációs programnak indult, de speciális zoomolási interfészének köszönhetően hihetetlen népszerűségre tett szert világszerte. A Prezi-nek van ingyenes szolgáltatása is, de az igazán látványos elemeket a fizetős felületen tudjuk elővarázsolni. Sokan ma már nem is Power Point-ban készíti el a prezentációit, hanem az ingyenes Prezit használja erre a célra. A webes felület mellett ma már létezik iPad-es és PC-s offline verzió is (utóbbinál nincs szükség folyamatos internetelérésre). A speciális zoom felületet, a ZUI-t (zooming user interface) a Kitchen Budapest fejlesztette ki, név szerint Somlai-Fischer Szabolcs mérnök és Halácsy Péter egyetemi adjunktus (Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem), ehhez a csapathoz csatlakozott még Árvai Péter, aki magyar származású internetvállalkozó és svéd állampolgár. Legyünk büszkék a magyar sikerre. A Prezi hivatalos blogja itt olvasható.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés