Connect with us

technokrata

11.0-ra frissült a Jaws és a MAGic

latasserult

Dotkom

11.0-ra frissült a Jaws és a MAGic

Mindkét szoftver a látássérülteknek segít, előbbi képernyőolvasó, utóbbi képernyőnagyító program.

Annak érdekében, hogy a vak és gyengénlátó emberek a legkorszerűbb programokat tudják használni a munka és tanulás során, az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány honosította a JAWS for Windows 11.0 képernyőolvasó és a MAGic 11.0 képernyőnagyító program 64 bites változatát is. További funkciókkal és hibajavításokkal bővültek a 32 bites verziók is.

A JAWS for Windows képernyőolvasó program a vak emberek számára a számítógépen történő munkavégzés nélkülözhetetlen kelléke. Kiválóan együttműködik a Windows-zal, hallhatóvá teszi a számítógép képernyőjén látható információkat. A MAGic képernyőnagyító program pedig akár 36-szoros mértékben is képes felnagyítani a számítógép monitorán látható tartalmat. Lehetővé teszi a gyengénlátó emberek számára, hogy úgy használják a számítógépet, mint a jól látók, sőt kiválóan működik a JAWS képernyőolvasó program mellett is. A MAGic program új változatának legfontosabb újdonsága a kétmonitoros rendszerek használatának lehetősége. A kétmonitoros alkalmazás áttekinthetőbbé teszi a számítógép használatát úgy, hogy az egyik képernyőn a normál méretű kép, a másikon a nagyított kép látható. A szoftver kiegészítőjeként megvásárolható speciális MAGic billentyűzettel egyszerűen használható a program összes funkciója.  A Windows 7-tel együttműködő, a legújabb programokat hozzáférhetővé tevő JAWS és MAGic szoftver igazi segítőtársa a vak és gyengénlátó embereknek munka és tanulás közben.

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány látássérült és látó munkatársainak közös célja, hogy az informatika eszközeivel segítségék a vak és gyengénlátó emberek életét. Működése tíz évében már több mint ezer látássérült ember számára tette láthatóvá a világot számítógépek, valamint képernyőolvasó és képernyőnagyító szoftverek adományozásával. Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány az Erste Alapítvány Társadalmi Integrációs Díj 2011 egyik magyarországi nyertese.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle