Connect with us

Tiszteletbeli professzori címmel tüntetik ki Reinhold Würth-öt

obudai_egyetem01

Dotkom

Tiszteletbeli professzori címmel tüntetik ki Reinhold Würth-öt

Reihold Würth az Óbudai Egyetem tiszteletbeli professzora lesz.

Prof. Dr. h. c. mult. Reinhold Würth-öt november 23-án az Óbudai Egyetem tiszteletbeli professzorává avatja. A megtisztelő címet az egyetem a Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar kezdeményezésére ünnepélyes keretek között szerdán adja át a Magyarországon is jelenlévő kereskedelmi csoport vezetőjének.

A karon tanuló diákok oktatását a Reinhold és Carmen Würth Alapítvány közel húsz éve támogatja, a hosszú távú sikeres együttműködést az Óbudai Egyetem ezzel a tiszteletbeli professzori címmel ismeri el. Prof. Dr. h. c. mult. Reinhold Würth, a német vállalatcsoport 76 éves elnöke a Magyar Tudomány Ünnepének záró programjára érkezik Budapestre. A szereléstechnikai vállalatcsoport felügyelőbizottságának elnöke már több ízben kapott a gazdasági és üzleti életben végzett kimagasló munkásságáért illetve a társadalom és kultúra támogatójaként elismerést: többek között több díszdoktori, díszszenátori és díszpolgári címmel is büszkélkedhet, sőt lovaggá is ütötték.

A Würth vállalatcsoport 1988-ban jelent meg Magyarországon. A Würth Szereléstechnika Kft. 1991-ben hozta létre a Reinhold és Carmen Würth Alapítványt, amely az egyetemi és főiskolai oktatást, a természet- és környezetvédelmi nevelőmunkát támogatja, segíti a nevelőotthonokban élő, sokszorosan hátrányos helyzetű gyerekeket, fiatalokat és az idősek otthonában élő embereket. Az alapítvány 1992-ben állt az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész- és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar mellé. Itt a szociálisan hátrányos helyzetű, ám jól tanuló egyetemi és főiskolai hallgatók tanulmányait ösztöndíjjal, anyagi és szakképesítési támogatással, különböző fejlesztési innovációs projektekre vonatkozó megbízásokkal, a Würth németországi központjában zajló gyakorlati oktatással segíti.

Az Óbudai Egyetem az alapítvány támogatását 2006-ban Bánki Donát emlékéremmel, tavaly az Év Együttműködő Partnere címmel köszönte meg, 2008-ban pedig a gépész- és biztonságtechnikai mérnöki kar tiszteletbeli polgárává avatták az alapítvány elnökét. Würth ösztöndíjban, pénzjutalomban és oklevélben azonban nem csak az Óbudai Egyetem mérnökhallgatói részesülnek, az alapítvány a Magyar Képzőművészeti Egyetemet 1993, míg a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karát 1994 óta támogatja. Az alapítvány megalapítása óta mintegy 250 hallgató részesült Würth ösztöndíjban.

A 20 éves Reinhold és Carmen Würth Alapítványról
A fent említett egyetemeken két-három hallgató részesül minden évben havi 30 ezer forintos ösztöndíjban, az év legjobb tanulója pedig 100 ezer forintos pénzjutalommal járó Würth oklevél boldog tulajdonosa lehet. A környezet és természetvédelmi nevelőmunkát az országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencia szponzorációjával segíti, ezen a Művészetek és a környezet elnevezésű szekciót szervezi. 1994-ben indítottak a gyermekotthonokban nevelkedő 10-14 éves korú gyermekek részére nyári üdülést. Ezen eddig több mint 2.600 gyermek vett részt. Az alapítványtól évente mintegy 2.500 idős ember és 1.000 gyermek kap karácsonyi ajándékot. A szervezet az elmúlt húsz év során számtalan kitüntetésben részesült, miniszteri dicsérettől kezdve az érdemérmeken keresztül nívós díjakig.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom