Connect with us

technokrata

Dunántúl is hiperre kapcsolt

star-wars-008

Dotkom

Dunántúl is hiperre kapcsolt

Néhány 2G-s régió is csatlakozott a nagy sebességhez, de főleg a 3G-s települések jártak jól.

A Telenor Hipernet szolgáltatása péntektől Budapest után már a Dunántúl egész területén is biztosítja a 42 Mbps-os maximális letöltési sebességet a Telenor 3G szolgáltatása által lefedett településeken. A budapesti közel 800 állomás cseréje után, most további 415 bázisállomás cseréjével és 42 újonnan telepített bázisállomással a Telenor elérhetővé tette a hipergyors mobilinternetet a teljes nyugati régióban. A hálózatfejlesztési munkálatokat a vállalat már Kelet-Magyarországon is elkezdte.

Újabb szakaszához érkezett Magyarország legnagyobb hálózatfejlesztési projektje, melynek keretében a Telenor összesen mintegy 6000 hálózati elemet modernizál. A modernizáció nyomán a szolgáltató Nyugat-Magyarországon is minden olyan településen 42 Mbps névleges maximális letöltési sebességet kínál, ahol rendelkezésre áll 3G hálózat, de 18 eddigi 2G-s állomást is bekapcsol a Hipernet-szolgáltatásba, hogy azt minél szélesebb körben elérhetővé tegye.

 

A fejlesztéseknek köszönhetően számos dunántúli településen a Telenor Hipernet biztosítja a legnagyobb névleges letöltési sebességet kínáló internet hozzáférést. Egyik legjelentősebb változást a Mosonmagyaróvár melletti Kimle település lakói tapasztalhatják meg, ahol nemcsak a 2G szolgáltatást váltotta egy modernebb 3G szolgáltatás, hanem az új mobilinternet nagyobb névleges letöltési sebességet kínál, mint a településen jelenleg elérhető fix vonalas internetszolgáltatás. Az új lehetőségek kihasználására a Telenor laptopokat és mobilinternetet adományozott kimlei általános iskola számára.  Az intézmény igazgatójának véleménye szerint az iskola tanulói a Telenor Hipernet-képes készülékeinek használatával ezen túl még teljesebb, multimédiás élményhez jutathatnak a tanórákon és ez elősegíti a fiatalok megismerkedését az internet világával is.

„Örömmel jelenthetem be, hogy a fejlesztések az előzetes terveinknél gyorsabban haladnak, így már a teljes nyugati régióban is 42 Mbps-os névleges maximális letöltési sebességet kínálunk ügyfeleinknek. Külön öröm számomra, hogy több olyan településre eljutott a mobilinternet, ahol eddig ilyen szolgáltatás nem volt elérhető. A hálózatmodernizációt természetesen nagy erőkkel folytatjuk tovább Kelet-Magyarországon, hogy minél több emberhez eljuthasson a szélessávú mobilinternet, mely meggyőződésünk szerint pozitív hatással lesz az adott térség gazdaságára” – mondta Huszlicska József, a Telenor Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák