Connect with us

technokrata

Szlovákia közel két harmada aktív internethasználó

using-internet

Dotkom

Szlovákia közel két harmada aktív internethasználó

Szlovákia lakosságának 59.2 százaléka, aktív internethasználó, tehát havonta legalább egy alkalommal valamilyen célra használja a világhálót.

A TNS Slovakia ügynökség országos felmérése szerint valamivel ritkábban a lakosság 2,3 százaléka használja az internetet, míg 38,5 százaléknak egyelőre semmiféle tapasztalata nincs a világhálóval. A felmérés eredménye reprezentatívnak tekinthető, mert országos mintán készítették 1006, tizenöt évesnél idősebb személy megkérdezésével.
Az átlagosnál aktívabb internethasználók a 39 éven aluli emberek, a magasabb végzettséggel rendelkező egyének, illetve Pozsony és környékének lakói. Az átlagosnál kevésbé használják a világhálót az 50 éven felüliek, illetve az alacsonyabb végzettségűek. Az aktív internetezők döntő többsége – 93 százalék – otthonában szörföl a világhálón. Munkahelyén a netet a megkérdezettek 33,2 százaléka használja rendszeresen, 20,6 százalék barátoknál vagy ismerősöknél, míg 18,5 százalék többnyire az iskolában netezik. Az internettel nem rendelkezők 17,5 százaléka azt nyilatkozta, hogy egy éven belül szeretne rákapcsolódni a világhálóra. Ennek a csoportnak több mint fele – 52,7 százalék – viszont azt állította, nem érzi szükségét az internetnek, és egyáltalán nem is tervezi bevezetését lakásába.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák