Connect with us

Háromdimenziós oktatási szoftverrel jelentkezik a Nemzeti Tankönyvkiadó

image001

Dotkom

Háromdimenziós oktatási szoftverrel jelentkezik a Nemzeti Tankönyvkiadó

A TeachAR – 3D World egy kiterjesztett valóság (augmented reality) technológiát alkalmazó oktatási szoftver.

A szoftver  nemzetközileg is egyedülálló alkalmazás, amely háromdimenziós tartalmi elemekkel teszi színesebbé és érdekesebbé a tanórákat. A tanároknak lehetőséget nyújt a térbeli szemléltetést igénylő tartalmak látványosabb megjelenítéséhez, a diákoknak pedig az élményekkel teli tanuláshoz.

„A TeachAR – 3D World alkalmazásunk egy olyan nemzetközileg is egyedülálló oktatási szoftver, amelynek segítségével a tanárok érdekesebbé tehetik óráikat és sokkal közelebb hozhatják a diákok számára a tananyagot.” – mondta el Racskó Péter,  a Nemzeti Tankönyvkiadó IKT igazgatója.

Az új oktatási szoftver jelenlegi verziója a biológia, természetismeret és történelem tantárgyakhoz tartozó témaköröket dolgozza fel egy háromdimenziós földgömb segítségével. Utazhatunk térben, időben, kalandozhatunk akár honfoglaló őseinkkel vagy farkasszemet nézhetünk például egy pápaszemes pingvinnel is. Minden témakörhöz több elem kapcsolódik. Az Állatok a Földön sorozathoz például ázsiai oroszlán, jegesmedve, ló, koala, kenguru – amelyekre kattintva megtekinthető az adott állat vagy növény élőhelye, illetve a kiválasztott történelmi esemény színhelye. A fejezetekhez képek és rövid leírás is tartozik, valamint Wikipedia és YouTube tartalom is elérhető. Egyes részekhez hang is kapcsolódik, így meghallgatható például az oroszlán hangja vagy Churchill híres vért és könnyeket ígérő beszéde. A program lehetővé teszi a beépített témakörök új elemekkel történő kiegészítését és újak létrehozását is, valamint kiválaszthatjuk, hogy domborzati vagy politikai térképet szeretnénk használni.

A TeachAR – 3D World program kiválóan alkalmazható a térlátás, térbeli tájékozódás fejlesztésére vagy akár az emberi test szemléltetésére. Segítségével megjeleníthetők a belső szervek vagy megfigyelhető az egyes csontok, ízületek  mozgása is. A szoftver használata egy Windows alapú számítógép mellett webkamerát igényel. A TeachAR alkalmas a speciális nevelési igényű gyerekek oktatása során felmerülő egyes problémák megoldására is. A megismerési funkciók zavarával, egyéb részképesség zavarral küzdő gyermekeknél a „kiterjesztett valóság” segítségével játszva fejleszthetjük azokat a készségeket, képességeket, amelyek az új fogalmak megismeréséhez, rögzítéséhez, rendszerezéséhez szükségesek.

A szoftver fejlesztése a Nemzeti Tankönyvkiadónak azt az elkötelezettségét tükrözi, hogy piacvezető tankönyvkiadóként elsőként jelentkezzen a legújabb technológiákkal. A kiadó digitális megoldásait már most is sokan használják, így például a tankönyvekhez tartozó interaktív flipbookot, yteach.hu digitális tananyag portált valamint a díjnyertes Puskatár és a Feladatkészítő szoftvereket.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom