Connect with us

Hirdetés

technokrata

Plasztikra költözik a PayPal

Dotkom

Plasztikra költözik a PayPal

Az eddig csak szupergyors internetes fizetési rendszernek ismert PayPal hamarosan kártyaként is meg fog jelenni az amerikai piacon. De fizetni majd csak az eBay tulajdonában lévő rendszer partnercégeinél lehet vele, akik így is szép számmal vannak.

Azok a felhasználók, akiknek van PayPal fiókjuk, több mint 120 amerikai bolthálózat üzleteiben használhatják majd online kontójuk (és hitelük) ellenértékeként a kártyát. Egyelőre most még csak tesztjelleggel, ugyanis a lehetőséget egy szűk kör tudja majd hamarosan kipróbálni. Ha beválik, és Amerikában miért ne válna be, áprilistól teljes mellszélességgel elindul ez a fizetési módozat és nem kell majd hozzá más, mint egy okostelefon vagy egy PayPal kártya.

Hogy miért szált be az offline fizetésbe egy online cég? Mert sokkal kedvezőbb kondíciókat tudott eddig is nyújtani az interneten keresztül mindkét oldalnak, és ezt a virtuális világon kívül is fent kívánja tartani. Ezzel a lépéssel a PayPal jó eséllyel felkavarhatja az ezen piaci szegmens állóvizét és komoly verseny indulhat el közte és a bankkártyás-hitelkártyás cégek között. A kérdés, hogy vajon ez az amerikai modell átér-e az óceán ezen oldalára is, és ha igen, akkor mikor?



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés