Connect with us

Ellenőrzés alá vonnák az internetet az oktatási intézményekben

Student-suspended-for-Facebook

Dotkom

Ellenőrzés alá vonnák az internetet az oktatási intézményekben

Az internethasználat oktatási intézményekben történő ellenőrzését követelte Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök egy pedagógustanácskozáson, hogy a számítógépes világhálót ne lehessen használni oktatáson kívüli, s főként ne “destruktív célok”
érdekében.

Az emberi jogok korlátozott fehéroroszországi érvényesülése miatt Nyugaton sokat bírált Lukasenka elmondta: közel sem arról van szó, hogy valamint szeretnének elzárni, kikapcsolni vagy betiltani.

Mindazonáltal szerinte ellenőrzés alá kell vonni az oktatási intézményekben az internethasználatot.

Úgy vélte, a tanároknak és szülőknek külön figyelmet kell fordítaniuk a fiatalok internetes csevegéseire, főként a közösségi oldalakon zajlókra. A közösségi oldalak “bűnözők kezében veszélyes fegyverré válhatnak, amelyről saját rossz tapasztalatából már nem egy európai ország meggyőződhetett” – hangoztatta.

Lukasenka szükségesnek tartotta annak megelőzését, hogy a fehérorosz fiatalságot – úgymond – “jogellenes, társadalomellenes” cselekedetekbe rángassák bele. Ezzel kapcsolatban utalt a tavalyi elnökválasztást követő december 19-i minszki zavargásokra, vagy a fehéroroszországi “közösségi hálós forradalmárokra”.

A december 19-i, incidensekkel tarkított ellenzéki tüntetést a fehérorosz rendőrség kíméletlenül feloszlatta. Több mint 600 embert állítottak elő, közöttük több ellenzéki jelöltet. A megtorló intézkedést elítélte az Egyesült Államok és az Európai Unió, amelyek szankciókkal sújtották Lukasenka rendszerét.

Fehéroroszországban idén rendszeressé váltak a kormányellenes tüntetések, miután a hatóságok – az egyre mélyülő gazdasági válság miatt – júniusban 36 százalékkal leértékelték az ország fizetőeszközét, ami a fogyasztói árak emelkedéséhez vezetett.

A júliusi függetlenség napi ünnepségek előtt népszerű internetes közösségi hálókon Lukasenka bírálói arra hívták fel a velük szimpatizálókat, hogy tapssal fojtsák bele a szót az ünnepi szónoklatra készülő államfőbe.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom