Connect with us

A kínai zeneoldalakon kicenzúrázták Lady Gagát

lady_gaga_4_321310_62373

Dotkom

A kínai zeneoldalakon kicenzúrázták Lady Gagát

Mintegy száz dalt, közöttük olyan világsztárok mint Lady Gaga amerikai énekesnő és a Backstreet Boys együttes számait tilos a kínai zenei portálokon forgalmazni – jelentette be a kulturális minisztérium.

A tárca közleménye szerint a tilalom célja, hogy “rendet tegyen” az internetes zenei piacon, amelyet meg kell tisztítani “az állam biztonságát és kultúráját sértő” daloktól.
A minisztérium honlapján arra nem tért ki, hogy például a The Edge of Glory, a Hair, a Marry the Night és a Bloody Mary című Lady Gaga-számokra miért vonatkozik az augusztus 19-én életbe lépett tilalom.
A Backstreet Boys, Beyonce Knowles amerikai rhythm and blues énekesnő, a kanadai Simple Plan együttes és brit Take That egyes számai szintén a tilalmi listán vannak.
Az ázsiai művészek között szerepel Csang Huj-mej (Chang Hui Mei) tajvani énekesnő, akinek feszült a viszonya Pekinggel, amióta 2000-ben elénekelte a tajvani himnuszt Csen Suj-pien (Chen Shui-bian) akkori tajvani elnök beiktatásán. Kína, amely saját területe részének tekinti Tajvant, ideiglenesen betiltotta az énekesnő koncertjeit.
A kínai hatóságok időnként nem engedélyezik világsztárok koncertezését, vagy előre bekérik engedélyezésre az előadandó dalok listáját.
Kína 2010 óta megköveteli, hogy a zenei honlapokra felkerülő minden dalt előzetesen engedélyeztessenek, a hivatalos indoklás szerint részben a kalózkodás elleni harc jegyében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom