Connect with us

technokrata

A kínai zeneoldalakon kicenzúrázták Lady Gagát

lady_gaga_4_321310_62373

Dotkom

A kínai zeneoldalakon kicenzúrázták Lady Gagát

Mintegy száz dalt, közöttük olyan világsztárok mint Lady Gaga amerikai énekesnő és a Backstreet Boys együttes számait tilos a kínai zenei portálokon forgalmazni – jelentette be a kulturális minisztérium.

A tárca közleménye szerint a tilalom célja, hogy “rendet tegyen” az internetes zenei piacon, amelyet meg kell tisztítani “az állam biztonságát és kultúráját sértő” daloktól.
A minisztérium honlapján arra nem tért ki, hogy például a The Edge of Glory, a Hair, a Marry the Night és a Bloody Mary című Lady Gaga-számokra miért vonatkozik az augusztus 19-én életbe lépett tilalom.
A Backstreet Boys, Beyonce Knowles amerikai rhythm and blues énekesnő, a kanadai Simple Plan együttes és brit Take That egyes számai szintén a tilalmi listán vannak.
Az ázsiai művészek között szerepel Csang Huj-mej (Chang Hui Mei) tajvani énekesnő, akinek feszült a viszonya Pekinggel, amióta 2000-ben elénekelte a tajvani himnuszt Csen Suj-pien (Chen Shui-bian) akkori tajvani elnök beiktatásán. Kína, amely saját területe részének tekinti Tajvant, ideiglenesen betiltotta az énekesnő koncertjeit.
A kínai hatóságok időnként nem engedélyezik világsztárok koncertezését, vagy előre bekérik engedélyezésre az előadandó dalok listáját.
Kína 2010 óta megköveteli, hogy a zenei honlapokra felkerülő minden dalt előzetesen engedélyeztessenek, a hivatalos indoklás szerint részben a kalózkodás elleni harc jegyében.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák