Connect with us

technokrata

Kit érdekel az, hogy valaki mit evett reggelire?

like

Dotkom

Kit érdekel az, hogy valaki mit evett reggelire?

Susan Greenfield, az Oxfordi Egyetem professzora azt állítja, hogy az internetes „barátságok” terjedése és a számítógépes játékok egyre gyakoribb használata gyakorlatilag „átprogramozhatja” az agyunkat. E

Egy neves szakértő arra hívta fel a figyelmet, hogy a Facebookhoz vagy a Twitterhez hasonló közösségi oldalakkal megszállottan foglalkozó generáció koncentráló képességének időtartama rövid, és gyerekes módon igénylik a visszajelzéseket saját életükről.

Susan Greenfield, az Oxfordi Egyetem professzora azt állítja, hogy az internetes „barátságok” terjedése és a számítógépes játékok egyre gyakoribb használata gyakorlatilag „átprogramozhatja” az agyunkat. Ez a változás lerövidítheti a koncentráló képességet, azonnali jutalmazást követel, és szegényes nonverbális készségek kialakulásához, például a szemkontaktus hiányához vezethet beszélgetés közben.

 

„Az a legaggasztóbb számomra, mennyire banális dolgok folynak a Twitteren” – nyilatkozta Greenfield a Daily Mail napilapnak. „Kit érdekel az, hogy valaki mit evett reggelire? Olyan, mintha egy kisgyerek

mondogatná: ’Nézd, Mami, ezt vagy azt csinálom!’ „Szinte olyan ez, mint egy identitásválság. Bizonyos tekintetben olyan, mintha megállna az idő.”

A professzor asszony szerint néhány Facebook felhasználó úgy érzi, hogy valamiféle „mini hírességgé” kell válnia, akit a többiek naponta figyelnek és csodálnak. Olyan dolgokat cselekednek, amelyek érdemesek a Facebook figyelmére, mert csakis azáltal képesek definiálni magukat, hogy az emberek tudnak róluk. Mintha nem valós világban élnének, hanem egy olyanban, ahol csak az számít, hogy az emberek gondolnak rájuk vagy rájuk tudnak kattintani.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp