Connect with us

Az Apple likviditása nagyobb, mint az amerikai államé

Steve-Jobs-Barack-Obama

Dotkom

Az Apple likviditása nagyobb, mint az amerikai államé

Apple – USA : 76-73.

Miközben az Egyesült Államok adósságválságba süllyedt, az amerikai Apple informatikai óriás, amely elhódította az első helyet az okostelefonok világpiacán, több mint 76 milliárd dolláros likviditást halmozott fel. Ez több, mint pillanatnyilag az amerikai államé, amelynek ugyanis már csak 73 milliárd dollár áll szabad rendelkezésére.

Ez azt az összeget jelenti, amelyet a világ legnagyobb gazdasági hatalmának kormánya még elkölthet, mielőtt végleg beleütköznék – legalábbis “papíron” – az amerikai kongresszus által megszabott adósságkorlátba, hacsak a törvényhozás keddig meg nem emeli a korlátot – jelentette Washingtonból a párizsi Le Figaro.
A washingtoni kongresszusi tárgyalások ennek a keretnek a felemeléséről folynak már hetek óta, és már csak két nap van a végső határidőig, amelynek átlépése estén elvileg fizetésképtelenné válhatna az amerikai kincstár.
Az Apple rekordnyereséggel zárta a második negyedévet, bevétele 82 százalékkal, profitja 125 százalékkal nőtt. 362 milliárd dolláros tőzsdei értékével az “almás” cég a világ tőzsdén jegyzett cégei közül a második a 395 milliárd dollárra értékelt Exxon Mobil kőolajcég mögött.

Miközben az amerikai republikánus és a demokrata párt hetek óta marakodik az adósságkérdésen, az amerikai nagyvállalatok bebiztosítják magukat. “Annak, hogy a vállalatok szokatlanul nagy összegeket tesznek félre, egyik oka az, hogy pénzügyileg meg akarják szilárdítani a helyzetüket az amerikai pénzügyek bizonytalanságai közepette” – idézte a lap Laurie Simon Hodrickot, a Columbia egyetem tanárát. aki hozzáfűzte: “Mindaddig, amíg az amerikai fizetésképtelenség veszélye kísért, az amerikai vállalatok érdeke, hogy így gazdálkodjanak”.
Az amerikai vállalatok likvid – azaz könnyen mozgósítható – pénztartalékát nagyjából 1200 milliárd dollárra becsülik – írta a hétvégén az amerikai kongresszus adósságplafon-emelési vitájának kapcsán a francia lap.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom