Connect with us

technokrata

Félmilliárdhoz közelít a kínai internetezők száma

China_Internet_Boom_XBEJ101499x359

Dotkom

Félmilliárdhoz közelít a kínai internetezők száma

A tavalyi év végéhez képest 6,1 százalékkal 485 millióra emelkedett Kínában az internet-felhasználók száma júniusban – jelentette be a kínai internethálózat információs központja (CNNIC) kedden.

A növekedés üteme 2010 óta folyamatosan esik vissza, s az idei év hathónapos növekedési adata is illik ebbe a trendbe. Míg tavaly az első félévben 36 millióval bővült a világhálót használók száma, addig az idén ugyanebben az időszakban a 27,7 millióval lettek többen.

Az internet-lefedettség aránya 36,2 százalékos volt június végén, ami közel 2 százalékpontos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest.

Az összinternetezők 65,5 százaléka, 318 millió ember használja mobil telefonkészülékét szörfölésre a világhálón, majdnem 15 millióval többen, mint 2010 végén.

A kínai Twitter néven emlegetett Vejpo (Weibo) közösségi oldalon robbanásszerű felhasználói növekedésről számoltak be a CNNIC szakemberei. A kínai mikroblogok száma 209 százalékkal szaporodott meg, ami azt jelenti, hogy június végén 195 millió volt belőlük.

Az internet egyre népszerűbb bevásárló helynek is bizonyul: ma már 172 millió fölött vannak azok száma, akik nem riadnak vissza az online beszerzésektől. Ez a szám 7,6 százalékkal haladja meg a tavaly évvégit.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle