Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarok garázdálkodnak a Facebookon

Dotkom

Magyarok garázdálkodnak a Facebookon

Valószínűsíthető, hogy magyar adathalászok dolgoznak a Facebookon.

Az adathalászok a legnagyobb sikert VV4 Veronika meztelen fotójának ígéretével érték el: az átveréssel gyűjtött e-mail címeket feltehetően kéretlen reklámok küldésére használják.

A Facebook üzenőfalon megjelenő, általában meghökkentő képet és sztorit tartalmazó bejegyzések sokszor olyan kártékony alkalmazásokhoz vezetik a felhasználókat, melyek célja, hogy megszerezzék a személyes adatainkat – írja közleményében az ESET magyarországi képviselete.

Az egyik leginkább terjedő üzenet szerint VV4 Veronika meztelenül pózolt a görög televíziónak. „A felhasználók számára nehéz megállni, hogy ne kattintsanak le egy ilyen üzenetet” – véli Kiss Zoltán Gergő, az ESET vírusszakértője. Azok pedig, akik bedőlnek az átverésnek, önkéntelenül átadják adataikat – többek között nevüket és e-mail címüket – az alkalmazás készítőinek, majd az üzenetet maguk is kiposztolják saját üzenőfalukra, ahol az összes ismerősük látja azt.

Mivel a most észlelt átverés egy hazai ingyenes tárhelyszolgáltató oldalára mutatott, a szakember szerint valószínűsíthető, hogy magyar adathalászok állnak a háttérben. „A készítők célja valószínűleg az, hogy kéretlen reklámlevelek küldéséhez használják fel a megszerzett adatokat. Sajnos túl könnyű egy ilyen átverést leprogramozni és útjának indítani, és viszonylag gyorsan építhető fel egy pár tízezer e-mail címből álló adatbázis” – emeli ki Kiss Zoltán Gergő, aki szerint a magyar nyelvű adathalász alkalmazások hátterében akár hivatalos üzleti vállalkozások is állhatnak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés