Connect with us

technokrata

Magyarok garázdálkodnak a Facebookon

lower back tattoos tribal

Dotkom

Magyarok garázdálkodnak a Facebookon

Valószínűsíthető, hogy magyar adathalászok dolgoznak a Facebookon.

Az adathalászok a legnagyobb sikert VV4 Veronika meztelen fotójának ígéretével érték el: az átveréssel gyűjtött e-mail címeket feltehetően kéretlen reklámok küldésére használják.

A Facebook üzenőfalon megjelenő, általában meghökkentő képet és sztorit tartalmazó bejegyzések sokszor olyan kártékony alkalmazásokhoz vezetik a felhasználókat, melyek célja, hogy megszerezzék a személyes adatainkat – írja közleményében az ESET magyarországi képviselete.

Az egyik leginkább terjedő üzenet szerint VV4 Veronika meztelenül pózolt a görög televíziónak. „A felhasználók számára nehéz megállni, hogy ne kattintsanak le egy ilyen üzenetet” – véli Kiss Zoltán Gergő, az ESET vírusszakértője. Azok pedig, akik bedőlnek az átverésnek, önkéntelenül átadják adataikat – többek között nevüket és e-mail címüket – az alkalmazás készítőinek, majd az üzenetet maguk is kiposztolják saját üzenőfalukra, ahol az összes ismerősük látja azt.

Mivel a most észlelt átverés egy hazai ingyenes tárhelyszolgáltató oldalára mutatott, a szakember szerint valószínűsíthető, hogy magyar adathalászok állnak a háttérben. „A készítők célja valószínűleg az, hogy kéretlen reklámlevelek küldéséhez használják fel a megszerzett adatokat. Sajnos túl könnyű egy ilyen átverést leprogramozni és útjának indítani, és viszonylag gyorsan építhető fel egy pár tízezer e-mail címből álló adatbázis” – emeli ki Kiss Zoltán Gergő, aki szerint a magyar nyelvű adathalász alkalmazások hátterében akár hivatalos üzleti vállalkozások is állhatnak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák