Connect with us

technokrata

Magyar elismerés a World Summit Awardon

275519_1248934507_411x310

Dotkom

Magyar elismerés a World Summit Awardon

A magyar jelnyelvet népszerűsítő weboldal elnyerte a világ legjobb digitális tartalmainak járó díjat e-Befogadás kategóriában a World Summit Award (WSA) versenyen.

A www.hallatlan.hu a világon egyedülálló, többnyelvű online jelnyelvi szótár magyar, angol, német és spanyol nyelven. A honlap a magyar jelnyelv önálló tanulásához nyújt segítséget videobetétekkel és kvízzel – elsősorban halló, ez iránt érdeklődő emberek számára. Mivel a hallássérülteken kívül kevesen ismerik a jelnyelvet, a szótár lényegesen hozzájárul a hallókkal való mindennapos kommunikáció megkönnyítéséhez.

Az internetnek köszönhetően a folyamatosan bővülő jelkincstár anyaga és fordítása egyszerűen és bármikor elérhető. Az oldalon jelnyelvi fordítással találhatók híranyagok, és fórum is van, amely lehetőséget kínál a halló és hallássérült közösségek közötti akadálymentes kommunikációra – közölte a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) az MTI-vel.

A Word Summit Award az információs társadalom fejlesztését célul kitűző menetrendet támogatja. Az ENSZ kezdeményezésére az információs társadalomról 2003-ban tartott csúcstalálkozót követően jött létre, és nyolc kategóriában díjazza a legjobb tartalom dizájnereket és a legjobb alkalmazások készítőit.

Minden ország minden egyes kategóriában csak egy projektet nevezhetett, ezért számos országban nemzeti előválogatót rendeztek.

Magyarországon a MATISZ által meghirdetett eFestival nyertesei közül választotta ki a hazai zsűri a 8 kategória magyar jelöltjeit.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle