Connect with us

technokrata

Új szoftvertechnológiai labor az ELTÉ-n

52279_laboratbahasa-300x224

Dotkom

Új szoftvertechnológiai labor az ELTÉ-n

Új szoftvertechnológiai labort adtak át szerdán az ELTE informatikai karán, az Ericsson támogatásával kialakított laborban egyetemi hallgatók, doktoranduszok és a vállalat kutatói dolgoznak majd együtt a legaktuálisabb fejlesztéseken.

A felsőoktatási intézménynek az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a cég az egyetemi oktatókkal, doktoranduszokkal és hallgatókkal együttműködve évek óta világszínvonalú szoftvertechnológiai kutatásokat folytat az ELTE Informatikai Karán. E kivételesen szoros kutatás-fejlesztési kooperáció bővül most az újabb közös vállalkozással, s az egyetem ezzel a cég globális tudáshálózatához kapcsolódva, a vállalat nemzetközi kompetenciaközpontjává válik.

A közlés szerint ez lehetővé teszi a diákoknak, hogy valós piaci igényeken alapuló projektekben próbálják ki magukat, és önálló
alkotómunkával járuljanak hozzá világszínvonalú szoftverfejlesztési megoldások sikeréhez.

Az avatáson részt vett Dux László felsőoktatási helyettes államtitkár, Mezey Barna az ELTE rektora és Kozma László, az ELTE
informatikai karának dékánja, valamint Sinisa Krajnovic, az Ericsson Magyarország kutató-fejlesztő központjának igazgatója.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák