Connect with us

technokrata

Jönnek az egyedi végződésű domainek!

Dotkom

Jönnek az egyedi végződésű domainek!

Egyedi végződésű internetcímeket választhatnak az üzleti felhasználók, miután a doménnevekért felelős nemzetközi szervezet elfogadta, hogy a .com, és a .gov tartományi kódot a különböző szervezetekhez jobban illő szavakra lehet cserélni.

Az internetes doménneveket ellenőrző, a kiosztott nevekkel és számokkal foglalkozó internetes társaság (ICANN) hétfői szingapúri tanácskozásán döntött a legfelső szintű tartományi kódok bővítéséről. A konferencia résztvevői szerint az internetcímek rendszerében 26 éve nem volt a mostanihoz hasonló mértékű változás.

“Reméljük, a doménévrendszer átalakításával jobban szolgálhatjuk az emberiséget” – mondta Rod Beckstrom, az ICANN elnök-vezérigazgatója.

Az új rendszer szerinti első címek bejegyzése jövő év elejétől várható. Szakértők szerint a multinacionális nagyvállalatok lesznek az elsők, amelyek igényt tartanak a márkanévhez jobban illő végződésekre. Az egyedi tartományi kód igénylése azonban 185 ezer dollár (35 millió forint), és az ehhez szükséges formanyomtatvány is 360 oldalból áll.

A világon jelenleg 22 általános legfelső szintű tartomány (gTLD) használatos, olyanok mint az .org, vagy a .info, ezek mellett pedig megközelítőleg 250 ország, illetve függő terület szerinti legfelső szintű tartomány (ccTLD) létezik, ilyen a Magyarországot jelölő .hu, vagy a Kínára vonatkozó .cn végződés.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom