Connect with us

technokrata

Nyolcszázmillió forintos mobilfejlesztés az állami Nyomdánál

mobile-icon

Dotkom

Nyolcszázmillió forintos mobilfejlesztés az állami Nyomdánál

Az Állami Nyomda 800 millió forintos fejlesztéssel olyan innovációt indított el, amely lehetővé teszi, hogy a jövőben a okostelefonokat bankkártyaként, közlekedési bérletként, vagy akár törzsvásárlói kártyaként is lehessen használni – közölte a vállalat szerdán a tőzsde honlapján.

A hároméves megtérülési idővel számoló projekt mintegy 600 millió forintos önrészét a társaság saját erőből biztosítja, amely mellé 210 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől.
Az okostelefonok megjelenésével új felhasználási területek nyíltak meg a felhasználók és szolgáltatók előtt. A készülékeket a hagyományos szolgáltatások mellett várhatóan egyre nagyobb arányban fizetési és személyazonosítási megoldásokra is használni fogják az előfizetők – olvasható a társaság közleményében.
Az Állami Nyomda innovációja az okostelefonok számára nyújtott biztonsági szolgáltatások fejlesztését célozza. Elsődleges cél, hogy a társaság képessé váljon a mobilfizetés és -személyazonosítás esetében is az adatbiztonság garantálására. A fejlesztés másik célja, hogy a telefont elektronikus közlekedési bérletként, bankkártyaként, törzsvásárlói- vagy belépőkártyaként lehessen használni.
“Ahogy korábban a papíralapú nyomtatványok, majd a kártyák biztonságos megszemélyesítését végeztük, végezzük, úgy a jövőben a nagy növekedés előtt álló mobilszoftverek megszemélyesítése a célunk nemcsak Magyarországon, hanem a régióban is” – idézi a közlemény Zsámboki Gábort, az Állami Nyomda vezérigazgatóját.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák