Connect with us

technokrata

Nyolcszázmillió forintos mobilfejlesztés az állami Nyomdánál

Dotkom

Nyolcszázmillió forintos mobilfejlesztés az állami Nyomdánál

Az Állami Nyomda 800 millió forintos fejlesztéssel olyan innovációt indított el, amely lehetővé teszi, hogy a jövőben a okostelefonokat bankkártyaként, közlekedési bérletként, vagy akár törzsvásárlói kártyaként is lehessen használni – közölte a vállalat szerdán a tőzsde honlapján.

A hároméves megtérülési idővel számoló projekt mintegy 600 millió forintos önrészét a társaság saját erőből biztosítja, amely mellé 210 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől.
Az okostelefonok megjelenésével új felhasználási területek nyíltak meg a felhasználók és szolgáltatók előtt. A készülékeket a hagyományos szolgáltatások mellett várhatóan egyre nagyobb arányban fizetési és személyazonosítási megoldásokra is használni fogják az előfizetők – olvasható a társaság közleményében.
Az Állami Nyomda innovációja az okostelefonok számára nyújtott biztonsági szolgáltatások fejlesztését célozza. Elsődleges cél, hogy a társaság képessé váljon a mobilfizetés és -személyazonosítás esetében is az adatbiztonság garantálására. A fejlesztés másik célja, hogy a telefont elektronikus közlekedési bérletként, bankkártyaként, törzsvásárlói- vagy belépőkártyaként lehessen használni.
“Ahogy korábban a papíralapú nyomtatványok, majd a kártyák biztonságos megszemélyesítését végeztük, végezzük, úgy a jövőben a nagy növekedés előtt álló mobilszoftverek megszemélyesítése a célunk nemcsak Magyarországon, hanem a régióban is” – idézi a közlemény Zsámboki Gábort, az Állami Nyomda vezérigazgatóját.

 Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök