Connect with us

technokrata

Magyarországon a Google

google2

Dotkom

Magyarországon a Google

A világháló gazdaságra, üzleti életre és társadalomra gyakorolt hatásairól szólt a Google első budapesti konferenciája.

Egy ország versenyképességét a politika és a különböző vállalkozások együttműködése mellett a lakosság világhálóhoz való viszonya, az infokommunikációs technológiák tudatos használata határozza meg. Magyarország a globális versenyképességi mutatóban szereplő 139 ország közül jelenleg csupán az 52. helyen áll – mondta el Az internet 2011-ben című keddi konferencián Chikán Attila volt gazdasági miniszter, a Budapesti Corvinus Egyetem Versenyképesség Kutató Központjának igazgatója.

A jelenlegi fejlődési ütemet tekintve Magyarországon 2020-ra 44 ezer új munkahelyet teremthet az internet – jelentette ki Soós Péter, a Boston Consulting Group munkatársa.

Jóri András adatvédelmi biztos szerint a legnagyobb problémát az jelenti, hogy az internetre vonatkozó “legfrissebb” európai szabályozás 1995-ből származik, amikor még nem léteztek azok a problémák, amelyeket a Google utcanézegetője, vagy a kormányzati és egyéb dokumentumokat kiszivárogtató Wikileaks jelent.

A Google ingyenes konferenciáján kiemelt szerepet kapott az oktatás, miután az internet az általános iskola szintjén is az információszerzés és az interaktív oktatás fontos platformjává vált.

Az érdeklődök megismerhették azokat a netes eszközöket, amelyek az oktatásban tevékenykedőket segítik, az előadásokon pedig bemutatták azokat a praktikákat, amelyekkel a világháló oktatási médiumként használható.

A konferencia második felében az új megosztási csatornákról, a kulturális “termelés” fellendülését segítő alkalmazásokról is szó esett. A globális hálózat segítségével a művészek olyan utakat találhatnak a közönségük felé, amelyek akár még tíz évvel ezelőtt is elképzelhetetlenek lettek volna.

A konferencia résztvevői végül egy időkapszula megalkotásában segíthettek: kis üvegfiolákba tekert cédulákra írhatták, hogy miként képzelik el az internetet 2015-ben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom