Connect with us

technokrata

Támadás érte az amerikai hadiipari cégeket

Hacker_1

Dotkom

Támadás érte az amerikai hadiipari cégeket

Ismeretlen hackerek betörtek a Lockheed Martin amerikai repülőgépgyártó cégnek, valamint a washingtoni kormány több más hadiipari szállítójának biztonsági rendszerébe – közölte pénteken egy meg nem nevezett személy, aki közvetlen közelről tájékozódik az ügyben.

A most feltört biztonsági rendszerek úgy próbálják meg távol tartani a betörőket, hogy másolatot készítenek az EMC cég által gyártott biztonsági azonosító kártyákhoz. Egyelőre nem tudni, hogy a hackereknek sikerült-e adatot kimenteni a rendszerekből, és ha igen, akkor milyeneket. Mindazonáltal a Lockheed Martin és a többi hadiipari cég hálózatai kényes adatokat tartalmaznak az újonnan kifejlesztett fegyverrendszerekről, de a jelenleg Afganisztánban és Irakban használt katonai technológiával kapcsolatban is.

A hadiipari cégeket megelőzően olyan nagy társaságokat is hackertámadás ért, mint a Sony, a Google, az EMC. Biztonsági szakértők szerint gyakorlatilag lehetetlen betörésbiztos biztonsági rendszert megalkotni. A Pentagon – amelynek a világon mintegy 85 ezer alkalmazottja foglalkozik dolgozik internetbiztonsági kérdésekkel – közölte, hogy korlátozott számban RSA elektronikus biztonsági kártyákat is használ.

Egy támadás során, amelyet az EMC cég márciusban hozott nyilvánosságra, a hackerek rájöttek, hogy lehet az RSA-ból lopott adatokkal elektronikai kulcsot másolni – mondta a nyilatkozó.

Sem az EMC, sem más érintett cégek nem nyilatkoztak az ügyben.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd