Connect with us

Antivírus Linuxra?

Dotkom

Antivírus Linuxra?

Az ESET szerint szükség van a NOD32-re a nyíltforrású platform alatt is.

Megjelent az ESET NOD32 Antivirus linuxos munkaállomásokra szánt változata. „Figyelemmel kísérve a linuxos munkaállomásokat és szervereket érő vírustámadásokat, elengedhetetlennek tartjuk az operációs rendszer védelmét az internetes kártevőkkel szemben.” – nyilatkozta az új védelmi programok bemutatása kapcsán Richard Marko, az ESET vezérigazgatója, aki kiemelte, hogy az ESET biztonsági szoftverei mostantól minden jelentős platformon, így Linuxon, OS-X-en és Windowson is elérhetőek.

Az otthoni felhasználóknak szánt ESET NOD32 Antivirus 4 for Linux Desktop és a vállalati környezetre kialakított ESET NOD32 Antivirus 4 Business Edition for Linux Desktop egyaránt tartalmazza a heurisztikus ThreatSense technológiát, melynek segítségével a védelmi programok a nulladik napi támadásokat is képesek felismerni. Az üzleti felhasználóknak szánt Business Edition ezenkívül tartalmazza az ESET Remote Administrator alkalmazást, így a heterogén vállalati hálózatokat üzemeltető rendszergazdák a Windows, az OS-X és a Linux rendszereken futó ESET vírusvédelmet egyetlen konzolon keresztül tudják menedzselni.

A szoftverek ezenkívül a következő tulajdonságokkal rendelkeznek:
Intelligens észlelés: A NOD32 Antivirus rendszerben bemutatott ThreatSense technológia intelligens, úgynevezett heurisztikus algoritmusokat tartalmaz, melynek segítségével a szoftverek felismerik azokat az új, ismeretlen kártevőket is, melyek vírusleírása még nem készült el. Az ESET szoftverei így védelmet nyújtanak a nulladik napi támadások többsége ellen.
Multiplatformos felismerés: A most bemutatott, Lunix alapú szoftverek képesek a Windows és az OS-X rendszereket támadó kártevők felismerésére is, így heterogén vállalati környezetben megakadályozzák, hogy a linuxos munkaállomások a Windows vagy OS-X rendszerekre írt kártevők rejtekhelyéül szolgáljanak.
Grafikus kezelőfelület: Az opcionális, teljes képernyős módra is képes grafikus kezelőfelület a windowsos rendszereken megszokott módon könnyű kezelést nyújt, és hozzáférést biztosít a szoftverek működéséről visszajelzést egyszerűen áttekinthetővé tévő grafikonokhoz, statisztikákhoz, valamint az időzített feladatok kezelését végző Feladatütemezőhöz.
Hozzáférés-védelem: Meghatározható, hogy mely felhasználói fiókokhoz kezelői jogosultak a beállítások megváltoztatására, így a jogosulatlan felhasználók nem tudják kiiktatni a vírusvédelmet.
Központi menedzsment: A szoftver üzleti kiadása tartalmazza az ESET Remote Adminsitrator alkalmazást, így a vállalati hálózatokat felügyelő rendszergazdák egyetlen konzolon keresztül képesek a teljes hálózaton telepíteni, frissíteni és konfigurálni a vírusvédelmet.
Külső adathordozók letiltása: A védelmi szoftverek átvizsgálják az USB, a FireWire, valamint a CD/DVD adathordozók tartalmát, vagy blokkolják az ezekhez való hozzáférést, így minimalizálják a fertőzés veszélyét.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő