Connect with us

Intelligens épületek

Dotkom

Intelligens épületek

Az intelligens, energiatakarékos iroda, ipari épület vagy lakóingatlan megépítése Magyarországon nem a jövő ígérete többé.

Még napjainkban is sokszor kissé ködösnek, megfoghatatlannak tűnik a fenntartható fejlődés, vagy éppen a megújuló energia fogalma. Nem is gondolnánk, hogy az erre alapozó technológiák már itt kopogtatnak az ajtónkon, s egy intelligens, energiatakarékos iroda, ipari épület, vagy lakóingatlan megépítése Magyarországon nem a jövő ígérete többé, a megoldás bárki számára elérhető.

Erre szakosodott a Rubin Zrt., mely olyan informatikai platformot, valamint a hozzá kapcsolódó szoftver alkalmazásokat hozott létre, amely vezérlési és szabályozási feladatok széles körére kínál megoldást. A „RubiCon” elnevezésű rendszer felhasználási területei széleskörűek: megújuló energiák alkalmazása esetében (lakóingatlanok), épület felügyeleti/automatizálási rendszerek kiépítésekor (iroda- és ipari épületek), biztonságtechnikai-, és IT rendszerek működtetése, vagy éppen az energiatakarékos klimatizálás vezérlése során. A rendszert a rugalmasan bővíthető egységek, a sokféle adatátviteli út, a szabványos interfészek és a fejlett szoftvermegoldások jellemzik, amelyekkel számtalan igény kielégíthető és szükség szerint továbbfejleszthető.

Rubicon telepitett rendszer.JPG

A „RubiCon” építőkockaszerűen bővíthető új elemekkel, és a műszaki részletek folyamatos publikálása következtében a későbbiekben bárki képes kiegészíteni és felhasználni saját egyedi céljaira. Ennek érdekében a Rubin Zrt. a fejlesztés során ismert, szabványos megoldásokat alkalmazott (TCP/IP, USB, Zigbee); egyszerűen használható hardver elemeket és programozási felületet tervezett, valamint mindenki számára lehetővé teszi, hogy az elért eredményeket az interneten megossza, hogy azt mások is felhasználhassák, illetve továbbfejleszthessék. Így az alapok lerakása után a rendszer kontrollált módon, de a gyártók és a felhasználók által megszabott irányba fejlődik.

A projekthez csatlakozhat bárki, aki vezérlési feladatait nyitott rendszerrel kívánja megoldani. Minden partner részére lehetséges a hardver, illetve a szoftver továbbfejlesztése GPL (szabadon módosítható és nyilvános forrás) licenc alatt. A “RubiCon felügyeleti rendszer fejlesztése a Rubin Zrt-nél” projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő