Connect with us

Hirdetés

technokrata

A szerelmes vírusíró története

Dotkom

A szerelmes vírusíró története

A fiú összejön a lánnyal. Elveszíti a lányt. Számítógépek millióit megfertőző vírust ír, hogy bebizonyítsa a lánynak szerelmét. Újra összejön a lánnyal.

Napjainkban digitális kártevők százai születnek – óránként. Az ezredfordulón azonban még más volt a helyzet: egy-egy jól megírt vírus meg tudta rengetni a világot. Mint például a „The Love Bug”, mely 2000-ben igen komoly károkat okozott a számítógépes rendszerekben, szerte a világon. A Windows-t és Outlookot célzó vírust egy fülöp-szigeteki férfi engedte szabadjára: Onel De Guzman szerelmét akarta bizonyítani ilyen módon. A malware e-mailen terjedt, ILOVEYOU tárggyal, és természetesen ártalmas tartalommal bíró csatolmánnyal.

Mivel abban az időben közel sem volt olyan tudatos az informatikai biztonság, mint napjainkban, hihetetlen gyorsasággal söpörhetett végig a világon a kártevő. Az Outlook kontakt listáját felhasználva szaporította magát: több mint 40 millió Windows számítógépet fertőzve meg. Többek között a BT-t, a Vodafone-t és a brit alsóházat is elérte.

Tulajdonképpen meglepő, hogy mindmáig nem készült hollywoodi szuperprodukció a történetből. Pontosabban az elmúlt hónapokig nem készült: a Social Network (A közösségi háló) sikerén felbuzdulva ugyanis Francis dela Torre rendezésében hamarosan láthatjuk a hol valós, hol kitalált történetre alapuló filmet (Subject: I Love You). Többek között a Lois és Clark sorozatban Supermant alakító Dean Cain főszereplésével készült alkotásról Graham Cluley, a Sophos vezető biztonsági kutatója is véleményt alkotott. Szerinte a szokásos „A fiú összejön a lánnyal. Elveszíti a lányt. Számítógépek millióit megfertőző vírust ír, hogy bebizonyítsa a lánynak szerelmét. Újra összejön a lánnyal.” történetről van szó.

További szószaporítás helyett lássuk a film bemutatóját:



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés