Connect with us

Hirdetés

technokrata

„Önmegsemmisítő” merevlemez a Toshibától

Dotkom

„Önmegsemmisítő” merevlemez a Toshibától

Most először kapott ilyen hardveres védelmet winchester, állítja a japán gyártó.

toshiba_MK6461GSYG_sed.jpgMerevlemezeinken tárolt adataink nem csak az eszköz sérülése, meghibásodása esetén vannak veszélyben, hanem akkor is, ha a háttértároló illetéktelenek kezébe kerül. Utóbbi helyzetben ráadásul nem csak, hogy elvesztjük információinkat, de ahhoz olyanok férhetnek hozzá, akik akár vissza is élhetnek a megszerzett adatokkal. Ezt akadályozza meg a Toshiba által tegnap bejelentett, úgynevezett SED (self-encrypting drive) eszköze.

Az új MKxx61GSYG modellek integrált titkosítást tartalmaznak, melyet második generációs adattörlő technológia egészít ki. Ezek révén a meghajtó biztonságban tartja a merevlemezen tárolt adatokat, ezt a védelmet ráadásul felhasználószinten lehet konfigurálni. A kijelölt információk különböző események során válhatnak visszaolvashatatlanná: például utasításra, host azonosítási hiba esetén (azaz, ha nem az eredeti számítógépben próbálják meg használni) stb. A titkosított adatok gyakorlatilag megsemmisülnek: a 256 bites AES titkosítás kulcsának törlését követően a számítógépek jelenlegi számítási teljesítménye mellett belátható időn belül nem törhető fel a védelem.

160, 250, 320, 500 és 640 GB-os kapacitású meghajtókat kínál a japán vállalat, melyek közös jellemzője, hogy percenként 7200 fordulatot tesznek meg lemezeik, 16 MB cache-sel rendelkeznek és Serial ATA-300 csatolófelülettel bírnak. Átlagos hozzáférési idejük (seek time) 12 ms.

Még a második negyedév során beindítja a merevlemez tömegtermelését a vállalat, de egyelőre piacra lépésének pontos ideje nem ismert – ahogyan ára sem.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés