Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hackerek vs. okostelefonok

Dotkom

Hackerek vs. okostelefonok

Android-törések és okmányaink biztonsága.

Magyarországon immár negyedik alkalommal rendezi meg az Ethical Hacking konferenciát a NetAcademia Oktatóközpont, ezúttal május 12-én. „A korábbi évekhez hasonlóan idén is az a cél, hogy a konferencián gyakorlatorientált előadások keretében, élő demók segítségével mutassuk be napjaink jellegzetes IT-biztonsági problémáit.” – mondta Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője.

Az idei konferencia változatos témái között az Android feltörhetősége és az okmányaink biztonsága egyaránt helyet kap. A rendezvény külön érdekessége lesz, hogy több olyan törés is ismertetésre kerül, amit a nagyközönség most láthat először. „Az idei évben különösen sok újdonságot tudunk bemutatni, de ez az év már csak ilyen. Márciusban elesett az RSA, a McAfee, a PHP, az Android Market és még sokan mások.” – tette hozzá Fóti Marcell.

A konferencián többek között előad Barta Csaba, a Deloitte nemzetközileg elismert forensic szakembere, aki bemutatja a Windows tartományi adatbázis jelszótárolásának működését forensic szempontból. Emellett bemutatásra kerül egy technika, amellyel a FireWire interfészt használva át lehet venni az irányítást egy számítógép felett anélkül, hogy bármit is telepíteni kellene a számítógépre. Szintén újdonság, hogy a Deloitte-tól Tóth László nemzetközi szinten is elismert Oracle biztonsági szakértő az általa fejlesztett, Oracle betörési teszt során használható eszköz mellett egy szintén általa felfedezett Oracle sebezhetőséget is a nagyközönség elé tár, melyek segítségével bemutatja az adatbázis szoftverek biztonsági kérdéseinek komplexitását.

Célkeresztben az Android
Az egyre inkább teret nyerő mobil eszközök biztonságos használatát illetően Veres-Szentkirályi András, a Silent Signal biztonsági szakembere mutat majd elgondolkodtató androidos példákat, míg a virtuális eszközök sebezhetőségéről Klock László és Spala Ferenc tart gyakorlatias prezentációt a kancellar.hu-tól. Az információbiztonság még a papír alapú világot is érinti, amit jól szemléltet majd Tomcsányi Domonkos hivatalos okmányok biztonságosságát megkérdőjelező előadása.

Hazai etikus hackelési munkáinak tapasztalatai alapján a Silent Signaltól Buherator és Pánczél Zoltán mutat majd tanulságos technikai eseteket, illetve a KFKI-tól Keleti Arthur tart helyzetelemzést a hazai cégek rendszereinek biztonságosságát illetően.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés