Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vége a tündöklésnek

Dotkom

Vége a tündöklésnek

Júliusban utolérte, augusztusban azonban ismét lemaradt a Firefox az internet Explorerhez képest. A Firefox 3 azért népszerű.

Az Adverticum július havi mérése azzal a meglepő eredménnyel zárult, hogy a Firefox gyakorlatilag beérte a nagy rivális internet Explorert. Már akkor is lehetett érezni, hogy ez az eredmény vélhetőleg ideiglenes, és a mostani mérés ezt igazolta is. Ugyanis az Adverticum augusztus havi felmérése a hazai felhasználók alapvető szoftverhasználatáról a visszarendeződést mutatja: az Explorer 58,6 százalékával szemben a Firefox 38 százalékon áll.

Ez közel 11 százalékos visszaesést jelent az előző hónaphoz képest. Ilyen eredményeket sokan fogadnak bizalmatlanul, kételkedésre azonban nincsen ok. “A felmérés módszertana semmit nem változott, úgy a júliusi, mint most az augusztusi eredményeket többszörösen ellenőriztük.” – nyilatkozta Szutor Ferenc, az Adverticum Zrt. kereskedelmi igazgatója.

Érdekesség még, hogy ez az első hónap, amikor megjelent a statisztikában az Adobe Flash legújabb, 10-es verziója. A Firefox 3 pedig annak ellenére javított múlt havi eredményén, hogy a teljes Firefox arány csökkent, és a böngésző iránti kezdeti lelkesedés is visszafogottabbá vált a felhasználók nem teljesen pozitív tapasztalatai miatt. A mérésben 2,4 millió böngésző adata szerepel, az adatok augusztus közepén kerültek rögzítésre.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés