Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ursula Burns a Xerox új vezérigazgatója

Dotkom

Ursula Burns a Xerox új vezérigazgatója

A Xerox Corporation igazgatótanácsa bejelentette, hogy Anne M. Mulcahy, a vállalat vezérigazgatója és az igazgatótanács elnöke július 1-i hatállyal lemond a vezérigazgatói posztról. Utódja Ursula M. Burns, a vállalat jelenlegi elnöke lesz, míg Mulcahy marad az igazgatótanács elnöke.

Az 56 éves Mulcahy 2001. augusztus 1-jén lett a Xerox vezérigazgatója, és 2002. január 1-jén nevezték ki az igazgatótanács elnökévé. Ezt megelőzően, 2000 májusa és 2001 júliusa között a vállalat elnöke és operatív működésért felelős vezetője volt. Xeroxos pályafutását értékesítési képviselőként kezdte 1976-ban Bostonban. 33 éves munkaviszonya alatt Mulcahy az értékesítés, a HR és a marketing területén is töltött be vezető pozíciót, valamint a Xerox viszonteladóknak és kereskedőknek értékesítő üzletágát is irányította.

Mulcahy vezetőként is szoros kapcsolatot ápolt az ügyfelekkel – amiért gyakran a Xerox vezető kereskedőjeként hivatkoztak rá – és a mai napig elkötelezett híve az innovációnak. Ennek következményeként pályafutása során a Xerox teljesen megújította kínálatát, több mint 80 terméket vezetve be az utóbbi három évben, és az iparágban a legmagasabb árbevételt érte el. Ezenkívül Mulcahy hozta létre és vitte sikerre a Xerox Szolgáltatási Üzletágát, amely dokumentumkezelő, képalkotó, valamint tanácsadói szolgáltatásokat kínál, és tavaly 3,5 milliárd dolláros szolgáltatási árbevételre tett szert.

Az 50 éves Ursula Burns 1980-ban csatlakozott a Xeroxhoz mint gépészmérnök-gyakornok, majd később részt vett a terméktervezésben és -fejlesztésben. 1992 és 2000 között ő vezette többek között a színes irodai berendezések, a faxok és az irodai hálózati nyomtatók divízióját. 2000-ben a Vállalati Stratégiai Szolgáltatásokért felelős első számú elnökhelyettesévé választották, így ő irányította a gyártást és az értékesítési lánc működését. Később még nagyobb felelősség hárult rá a Xeroxnál a nemzetközi kutatási munkák, a termékfejlesztés, a marketing és a szállítmányozás vezetőjeként. 2007 áprilisában Burnst nevezték ki a Xerox elnökének, így átvette a vállalat IT-folyamatainak, HR- és marketingfeladatainak, üzleti stratégiájának és nemzetközi ügyfeleinek irányítását.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés