Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tovább folyik a Word-per

Dotkom

Tovább folyik a Word-per

Az Egyesült Államok Szövetségi Fellebbviteli Bírósága tegnap tartotta a Microsoft kontra i4i ügy meghallgatását, melyben megkérdőjelezte a korábbi bírói döntést a 290 millió dolláros büntetéssel kapcsolatban.

A fellebbviteli bíróság megkérdőjelezte a korábbi bírói megállapítást a büntetés összegével kapcsolatban. Úgy érvelt, hogy nem minden felhasználó fizetne 500 dollárt, aki korábban 90 vagy 200 dollárt fizetett egy szoftverért.

A Microsoft megpróbálta meggyőzni a bíróságot, hogy a nem is sértette meg a kisebb cég védjegyoltalom alatt álló technológiáját a Word szövegszerkesztőkben. A cég elismerte, hogy kapcsolatban állt az i4i-vel, ám úgy érvelt, hogy nincs közvetlen bizonyíték arra, hogy a Microsoftnál senki nem ismerte az adott védjegyet.

A bíró azonban ezt a feltételezést szkeptikusan elutasította. Az i4i közlése szerint a Microsoft 2000-ben vette fel velük a kapcsolatot egy később esetleges szabadalom licencelés ügyében, ám ez az ügylet sosem valósult meg.

Egy texasi bírósági augusztus közepén hozott döntése 60 napod adott a szoftvergyártónak a Word szövegszerkesztője árusításának befejezésére, mivel az szabadalmi jogokat sért. A világ legnagyobb szoftvercége fellebbezést nyújtott be az illetékes amerikai hatóságnál, hogy továbbra is árusíthassa szövegfeldolgozó szoftverét, a kedvezőtlenül alakuló szabadalmi tárgyalás miatt, írja a Reuters.

A bíró 290 millió bírság megfizetésére kötelezte a Microsoftot, valamint a 60 napos határidő lejárta után nem árulhatja a Wordöt az Egyesült Államokban.

A szabadalom a Word 2003 és 2007-es verziók dokumentumkódolási technológiájára vonatkozik. A Microsoft szerint mindenki károsulna azáltal, ha nem lehetne kapható a Word, amíg a cég a megoldáson dolgozik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés