Connect with us

Hirdetés

technokrata

Több százezer dolláros büntetés dalok letöltéséért

Dotkom

Több százezer dolláros büntetés dalok letöltéséért

Egy bíróság 675 ezer dollárra büntette Joel Tenenbaum-ot, a Bostoni Egyetem diákját, aki a tárgyalásán bevallotta harminc szám letöltését és megosztását. Az Egyesült Államokban idáig csupán egy hasonló perben születet ítélet, melyben kétmillió dollár befizetésére köteleztek egy minneapolisi nőt 24 szám megszerzéséért.

Bár Tanenbaum nem tartja igazságosnak az ítéletet, és felebezni fog ellene, annak örül, hogy legalább nem milliókra büntették. Amerikában minimum százötven és maximum harminc ezer dolláros büntetést lehet kiszabni a szerzői jogsértésekért, de ha bizonyítható, hogy a szabálysértést szándékosan követték el, a büntetés összege akár százötvenezer dollár is lehet.

A bíróság azért büntette dollárszázezrekre a bostoni diákot a Sony, a Warner és a Universal által indított perben, mert úgy látta, hogy a dalok letöltése és megosztása jelentős bevételkiesést okoz a kiadóknak. A dalok jogainak a tulajdonosai újabban már nem szoktak ragaszkodni, az ennyire magas büntetéshez, a zenék letöltése miatt indított pereik során, és általában egy alacsonyabb összegben megegyeznek az alperesekkel, Tanenbaum pere azonban még kiadók taktikájának megváltozása előtt kezdődött el.

A súlyos büntetést kapó amerikai egyetemista még a Napster és a Kazaa idején kezdett letölteni számokat az internetről, és a zene és a technológia szeretete vette rá a fájlmegosztó oldalak kipróbálására. “Amikor hazamentem átnéztem azoknak a daloknak a listáját, amiknek a letöltéséért elítéltek és Beck Looser című száma volt a kedvencem közülük”- nyilatkozta Tanenbaum a BBC-nek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés