Connect with us

Hirdetés

technokrata

Több és súlyosabb a szoftversebezhetőség tavalyhoz képest

Dotkom

Több és súlyosabb a szoftversebezhetőség tavalyhoz képest

Az IBM X-Force éves biztonsági jelentéséből az derült ki, hogy minden eddiginél több szoftversebezhetőség volt 2008-ban, emellett a súlyosságuk is nőtt. A számszerű növekedést leginkább a webes alkalmazásokban felfedezett rések magyarázzák – adta hírül a HWSW informatikai híroldal.

2007-hez képest 7400 új sebezhetőséget találtak, ami 13,5 százalékos emelkedés. A hibák 1 százaléka kritikus, 38 százaléka magas, 54 százalék közepes, 7 százaléka pedig alacsony besorolást kapott. 1600-al növekedett a közepes besorolású hibák száma, ami másfélszeres tavalyelőtthöz képest. A növekedést elsősorban a webes alkalmazások okozták, ugyanis az új problémák 54 százaléka a webszervereken volt található.

A kritikus és magas kockázatú résekben a webes alkalmazások voltak az élenjárók, a kliensoldali sebezhetőségek 54 százaléka kapcsolódik böngészőkhöz. Ebből 66 százalékot az ActiveX vezérlő tett ki, 18 százalékot az Internet Explorer, 14 százalékot pedig a Mozilla Firefox. 2008-ban azonban csökkent a spamlevelek száma, miután egy spammelésre szakosodott kaliforniai céget letiltottak az internetről. Más csoportok reagáltak erre a fellépésre, de év végére így is csak a 2007-es szám 70 százalékát tudták produkálni – közölte a HWSW.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés