Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tehetséges fiatalok 400 ezer méter kábellel összekötve

Dotkom

Tehetséges fiatalok 400 ezer méter kábellel összekötve

300 új munkahely várja a T-Systems leányvállalata, az IT Services Hungary ma átadott, debreceni irodakomplexumában a nyelveket beszélő, diplomás fiatalokat. Az új, több mint 10 000 négyzetméteres modern épülettel és további munkahelyek teremtésével bővül a 2008-ban “Az év befektetője” díjat nyert vállalat – így válva a kelet-magyarországi régió legnagyobb informatikai szolgáltató központjává.

A T-Systems leányvállalata, az országosan 1800 embert foglalkoztató, budapesti és debreceni központtal működő IT Services Hungary rendszerintegrációs és üzemeltetési területeken szolgálja ki nemzetközi ügyfeleit. A T-Systems az informatikai és kommunikációs technológiai piac vezető vállalataként tudásösztönző befektetéseivel hosszú távra tervez Magyarországon. A ma Debrecenben átadott több mint 10000 négyzetméteres irodaházban – mely az egyetem és az üzleti szféra együttműködésén alapuló komplexumban, a Tudásparkban kapott helyet – az IT Services Hungary a minőségi munkakörülmények biztosításán túl folyamatos át- és továbbképzési tréningeket, és valódi karrierlehetőséget nyújt jelenlegi és leendő munkatársainak.

“Ez nem csupán egy irodaház, mely a legmodernebb technológiai és környezetvédelmi szempontok szerint épült, hanem az IT Services Hungary sikertörténetének szimbóluma. Vállalatunk 2007-ben 15 fővel indult Debrecenben, ma pedig örömmel jelenthetem be, hogy ez év végéig 900 fiatalnak biztosítunk munkalehetőséget a régióban.” – mondta el Ilosvai Péter, az IT Services Hungary ügyvezető igazgatója.

A 4 milliárd forintos beruházás több szempontból is kiemelkedő értéket képvisel: a teljes telek terület 60%-án zöldfelület került kialakításra, a magas fokú adatbiztonsági és technológiai követelmények kielégítéséről 400.000 méter kábel gondoskodik, a magas szintű rendelkezésre állás a hét minden napján 24 órában biztosított (az iparág TIA-942 szerinti TIER III mutatója alapján),  mindamellett, hogy az épület a mozgássérültek számára is akadálymentes. Az épület a HUNÉP cégcsoport beruházásában és kivitelezésében valósult meg, a Magyar Fejlesztési Bank finanszírozásával.

Az eseményen részt vett Bajnai Gordon. A miniszterelnök beszédében kifejtette: Magyarország versenyképességének kiváló bizonyítéka az új debreceni szolgáltatóközpont megnyitása. Létrehozása azt bizonyítja, hogy a hosszútávra tervező külföldi befektetők bíznak az országban, bíznak a magyar munkerő felkészültségében.  Bajnai Gordon hozzátette: a válságkezelés mellett a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy egyre több befektető minél több munkahelyet hozzon létre Magyarországon. Az elkészült központ egy újabb jelentős lépés ahhoz, hogy Magyarország a regió szolgáltatási központjává váljon.    

A hivatalos ünnepségen Nagy János, a Debreceni Egyetem Agrár és Műszaki Tudományok  Centrumának elnöke kiemelte a vállalat támogatásával létrehozott szakmai programokat és képzéseket, melyek nélkülözhetetlenek a diákok naprakész tudásának megalapozásához, s karrierjük építéséhez az iskolapadok után.

“Büszke vagyok arra, hogy városunkban tudhatunk egy olyan vállalatot, mely nem csak Debrecen, hanem a térség fiataljainak is kiemelkedő szakmai lehetőséget nyújt. Biztos vagyok benne, hogy a város jó elhelyezkedése, fejlett infrastruktúrája, és képzett munkaereje miatt jó választás, mely hosszú távú együttműködést tesz lehetővé az IT Services Hungary-vel.” – üdvözölte Kósa Lajos, a cívis város polgármestere az újonnan átadott irodaházat, és a vállalat jövőbeni terveit.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés