Connect with us

Hirdetés

technokrata

Százan már nyeregben

Dotkom

Százan már nyeregben

Idén októberben már a századik gyakornoknak sikerült elhelyezkednie Microsoft partnercégeknél a Microsoft Student To Business (Gyakornoki) Program keretein belül.

A program másfél éve indult, célja az egyetemisták elméleti ismereteinek összehangolása a piaci igényekkel. A program lehetőséget biztosít fiatal mérnökök és programozók részére, hogy gyakorlati ismereteket szerezzenek tanulmányaik folyamán, és a diploma megszerzése után már az elméleti ismereteken túl az iparban elvárt követelményeket is ismerjék, és azoknak meg is tudjanak felelni.

A programba való bekerülésnek szigorú feltételei vannak, a diákok kétféleképpen nyerhetnek felvételt a programba:egyetemi és egyéb szakmai teljesítményük alapján vagy a Microsoft Innovation Centerben szervezett ingyenes Microsoft Certified Professional (MCP) tanfolyamokon elért eredményeikkel. Azon hallgatók, akik bekerültek az ajánlórendszerbe, belépést nyernek a Devportal.hu oldalon vezetett cégadatbázisba, melyben a Microsoft technológiák ismeretét megkövetelő gyakornoki/diplomatervező/önálló laborozó és junior fejlesztői hirdetések találhatók. Az ajánlórendszerben szereplő felhasználók, így akár több helyre is beadhatják pályázatukat.

A hallgatók az ajánlatot követően három hónapos ösztöndíjas képzésben vehetnek részt a Microsoft Partnercégeknél, ahol heti minimum 20 órában valós feladatok megoldásával mélyíthetik megszerzett elméleti tudásukat. A harmadik hónap után a cég állásajánlatot tehet a hallgatónak. A 100 eddigi résztvevőre vetített statisztika azt mutatja, hogy négy hallgatóból három a gyakorlati idő után az adott cégnél marad főállású alkalmazottként.

A Microsoft partnercégei számára is számos praktikus előnnyel jár a gyakornoki programban való részvétel. Fiatal, jó képességű szakembereket ismerhetnek meg, és képezhetik őket saját igényeik szerint. A gyakorlati idő lejárta után pedig állásajánlatot tehetnek nekik. Így tulajdonképpen a gyakornokok közül a legjobbakat tudják magukhoz csábítani, és jól képzett, megbízható munkaerőre szert tenni. Mindezt az amúgy hosszadalmas és költséges keresési procedúra nélkül, a Devportal.hu szolgáltatásaira támaszkodva.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés