Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szakmai minősítést kapott a Noreg Kft. etikus hackelése

Dotkom

Szakmai minősítést kapott a Noreg Kft. etikus hackelése

A Noreg Kft., az üzletbiztonsági technológiák és szolgáltatások hazai szakértője két új informatikai biztonsági területen szerzett speciális szakértői minősítést, így a vállalat szakértőinek kompetenciája már a teljes IT-biztonsági spektrumot lefedi.

Mindkét új területen, és általában az informatikai biztonság területén az ügyfél és az IT-biztonsági szolgáltató között magas fokú bizalmi viszonynak kell létrejönnie, ehhez a Noreg Kft. egyrészt az adatok és információk bizalmas kezelését bizonyító, nemzetközileg elismert ISO 27001:2005 tanúsítvánnyal, továbbá egy minden általa elvégzett IT-biztonsági tanácsadó szolgáltatásra kiterjedő felelősségbiztosítással  is rendelkezik.  A Noreg Kft. mindezzel bizonyítja, hogy felelősen elkötelezte magát szolgáltatásai minőségének folyamatos magas szinten tartása mellett.

Az új minősítések közül a CBCI (Certified by the Business Continuity Institute) az üzletmenet-folytonossági tervezés (Business Continuity Planning) egyik legmagasabb szakmai minősítő vizsgája,  amellyel még alig néhány hazai szakértő rendelkezik. Az ügyfelek és IT-vezetőik részéről egyre erőteljesebb igény mutatkozik üzletmenet-folytonossági terv elkészítésére, mivel ennek segítségével garantálni tudják a rendszerleállások kiküszöbölését. A másik új terület, ahol a Noreg Kft. szakmai minősítést szerzett és növekedési potenciált tapasztal a piac részéről, az etikus hackelés. A Certified Ethical Hacker egy szimulált támadás során biztonságosan feltérképezi a vállalat informatikai rendszerének gyenge pontjait, és az ügyfélnek már a konkrét sérülékenységi pontokra ad megoldási javaslatokat.

“Az informatikai biztonság rendkívül gyorsan fejlődő terület, nap mint nap értesülünk újabb adatlopási módszerekről, külső és belső támadási technológiákról. A Noreg Kft. szakértőivel folyamatosan tanulmányozzuk a legújabb technológiákat, és részt veszünk a legújabb képzéseken, csak így tarthatjuk naprakészen a tudásbázisunkat. Ennek köszönhetően az elmúlt több mint egy évtized alatt széles körű, az informatikai biztonság minden területére kiterjedő kompetenciát építettünk ki, szakértőink 37 különböző területen rendelkeznek szakértői minősítéssel, és ez a kör a technológiák fejlődésével folyamatosan bővül” – mondta Dr. Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója.

Napjainkban a legtöbb vállalkozás alapvető működéséhez szükségesek a számítógépek, számos területen kötelező az adatok elektronikus kezelése, tárolása és archiválása is. Ezért az informatikai infrastruktúra bármilyen külső vagy belső okból bekövetkező leállása, vagy akár csak a szükségesnél alacsonyabb szintű működése már lassítja az üzletmenetet, ami üzletvesztést és bevételkiesést okozhat. Az üzletmenet-folytonossági terv (BCP) célja a kulcsfontosságú üzleti folyamatok fenntartása, amelyhez elengedhetetlen valamennyi üzleti folyamat áttekintése és felmérése. Egyes szektorokban törvényi előírás kötelezi a vállalatokat üzletmenet-folytonossági terv készítésére.

A vállalati IT-rendszerek egyre nagyobbak és egyre bonyolultabbak lesznek, amivel párhuzamosan a vállalati adatok veszélyeztetettsége is nő. Egy etikus hacker a külső támadó szemével látja a vállalati rendszerek gyenge pontjait, így független szakértőként a leghatékonyabb megoldást tudja kínálni a felmerülő problémákra. Az etikus hackelés nem csupán naprakész szakértői tudást, de megfelelően biztonságos vállalati hátteret is megkövetel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés