Connect with us

Hirdetés

technokrata

Robotok támadják a Google szolgáltatását

Dotkom

Robotok támadják a Google szolgáltatását

A Google keresőmotor Trends szolgáltatása, mely a keresőszavak relatív népszerűségét méri, kedden Hot Trend-ként jelenítette meg azt, amint egy repülőgép csapódik két épületnek. A Hot Trends szolgáltatás az éppen aktuálisan leginkább keresett szavakat rangsorolja. Az esetről számos technológiai magazin is beszámolt.

A Hot Trends egy algoritmusok által automatikusan generált szolgáltatás – közölte Gabriel Stricker, a Google szóvivője. Arra a kérdésre, hogy vajon ez az eset magánszemélyek, vagy keresőrobotok keresései miatt történt, a szóvivő nem adott választ.

Ez a harmadik alkalom, hogy a Google Trends kényes témát érint és jelenít meg oldalain. Tavaly júliusban egy horogkereszt jelent meg a Hot Trends-ben, egy héttel később újra “támadás” érte a szolgáltatást.

Számos internetes keresésre specializálódott szakértő szerint ezek támadások a világ első számú keresőmotorja ellen. Ez egyáltalán nem tesz jót a Google-nak – közölte Danny Sullivan, a Search Engine Land szakértője. A tavaly nyári incidens után a Google-nak több energiát kellene fordítani arra, hogy az ilyen keresőrobotok által indított támadást kivédje.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés