Connect with us

technokrata

Összeesküvés elméletek középpontjában egy rejtélyes Symantec fájl

Dotkom

Összeesküvés elméletek középpontjában egy rejtélyes Symantec fájl

Netes üzenőfalak teltek meg pletykákkal, miután tegnap este egy ismeretlen fájlt találtak a Norton Internet Protection biztonsági frissítése után a program használói.

A Pifts.exe nevezetű fájl engedélyt kér, hogy csatlakozzon az internethez, de a felhasználók szinte lehetetlennek tűnt bármilyen információhoz hozzájutni az állomány eredetével és céljával kapcsolatban, ezért vad találgatásokba kezdtek az emberek a pifts.exe valódi céljával kapcsolatban.

Egyes Norton felhasználók vizsgálatai azt mutatták, hogy a fájl egy afrikai Symantec szerverre próbál felcsatlakozni, mások szerint a “Pifts” a Public Internet File Tracking System rövidítése, és egy gonosz kísérlet az online viselkedés megfigyelésére. A helyzetet tovább súlyosbította, hogy a Symantec törölte a fájllal kapcsolatos fórum témákat oldalairól, írta meg a Telegraph.

A biztonsági szakértők véleménye, hogy a fájl nem rosszindulatú jelek szerint, és nemrég hozták létre. Az állomány a stats.norton.com webszerverre próbál csatlakozni, és a terméknévről, verziószámról, és más paraméterekről átadni adatokat. Valószínűleg a Symantec programozóinak hibájából az állomány nem rendelkezik a megfelelő engedélyekkel a funkciói betöltéséhez.

A Symantec szóvivője elmondta, hogy a cég már dolgozik az ügyön, és nemsokára hivatalos állásfoglalása is lesz az esetről.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin