Connect with us

Hirdetés

technokrata

Önálló cég lesz a Skype

Dotkom

Önálló cég lesz a Skype

Az eBay megválik az internetes telefonszolgáltatással foglalkozó cégétől. A Skype részvényeit a tőzsdén értékesítik.

Az eBay négy éve vásárolta meg a Skype internetes telefonálással és azonnali üzenetküldéssel foglalkozó vállalatot 2.6 milliárd dollárért. Annak ellenére, hogy a cégért az internetes aukciósház elemzők szerint az túl sokat fizetett, az nem teljesítette az új tulajdonos várakozásait. Bár a VOIP szoftver továbbra is népszerű és a felhasználóinak a száma már meghaladja a 400 milliót, a vállalat nem úgy működik, ahogy a tulajdonosai szeretnék.

Az eBay célja a Skype megvásárlásával az aukciósház kereskedelmének a fellendítése volt, mivel a netes telefonhívások segítségével az eladók és a vevők közvetlen kapcsolatot teremthetnek egymással. Ez azonban nem történt meg; az eBay elnöke John Donahoe szerint a Skype nem lépett szinergiára a cég alaptevékenységével, ezért döntöttek a különválás mellett.

Bár korábban több újság is beszámolt arról, hogy az eBay egyben értékesíti a Skype-ot, aminek az eredeti tulajdonosai is érdeklődnek az egykori cégük iránt, az eBay végül úgy döntött, hogy részvénytársasággá alakítja, és a tőzsdére viszi az internetes telefoncéget. A Skype részvényeit várhatóan 2010 első felétől lehet majd megvásárolni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés