Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyomul hazánkban a Facebook

Dotkom

Nyomul hazánkban a Facebook

Az iWiW elsőségét semmi sem veszélyezteti, de azért a Facebook igen dinamikusan növekszik.

Magyarországon továbbra is az iWiW messze a legtöbb felhasználóval rendelkező közösségi oldal, azonban a Facebook népszerűsége szinte napról napra növekszik. A CheckFacebook legfrissebb adatai szerint hazánkban jelenleg már mintegy 443 ezren (az internetezők 8,51 százaléka) használják aktívan a Facebookot: a userek 56,1 százaléka nő és 43,9 százaléka férfi.

A felhasználók túlnyomó többsége, egész pontosan 34,2 százaléka 18-24 év közötti, a 25-34 éves korosztály részesedése pedig 32 százalék. A 35-44 évesek már csak 12 százalékot tesznek ki, a 14-17 esztendős tinédzserek pedig 11,3 százalékos részesedéssel bírnak.

A már említett 443 ezres felhasználószám a Facebook teljes, globális látogatói bázisának egyébként csak mintegy 0,15 százaléka. Nem meglepő módon az Egyesült Államokban használják a legtöbben a Facebookot, ahol is már több mint 85 millióan ápolják így az online kapcsolataikat. Második a sorban az Egyesült Királyság (közel 21 millió fő), a bronzérmes pedig Törökország (közel 14 millió fő). Az elmúlt héten Észtországban, Guatemalában, illetve Belgiumban növekedett legnagyobb arányban a felhasználói bázis.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés